mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
**
Avatar użytkownika

Posty: 8667
Dołączył(a): 5.08.2004
Offline
PostNapisane: 26 lut 2014, 17:28 
Cytuj  
ja sobie jeblem nowa podkladke do gry w teso, ma wstawki silikonowe i ogolnie jest pro. 5 zl w biedrze, polecam.


_________________
Obrazek
Obrazek
http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/611443

***
Avatar użytkownika

Posty: 593
Dołączył(a): 16.04.2005
Offline
PostNapisane: 26 lut 2014, 19:58 
Cytuj  
Kupiłeś ten zestaw z wentylatorkiem USB do chłodzenia przepoconych jajek ? :]

Obrazek


_________________
Obrazek

**
Avatar użytkownika

Posty: 8667
Dołączył(a): 5.08.2004
Offline
PostNapisane: 26 lut 2014, 20:18 
Cytuj  
hehe, kupilem all lacznie z lampkami :P ta cena 5 zyla robi swoje. dzieciak sie chwile pobawil i jedynie podkladka zostala. ale wiatrak moze sie kiedys przyda.


_________________
Obrazek
Obrazek
http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/611443

*
Avatar użytkownika

Posty: 155
Dołączył(a): 3.06.2009
Offline
PostNapisane: 28 lut 2014, 11:20 
Cytuj  
Czy według was odczuję jakąś różnicę w grze po zmianie platformy?

Stara:
CPU Core 2 Quad Q9400 OC 3GHz
MB Gigabyte GA-P35-DS3R
RAM Patriot 4x2GB DDR2 800MHz LLK CL4
________________________________________________

Nowa:
CPU i5 4670K OC (powiedzmy) 4.2 GHz
MB Asrock Z87 EXTREME4
RAM Kingston HyperX 2x4GB DDR3 1600MHz CL9 Intel XMP
________________________________________________

reszta komponentów bez zmian:

MSI GeForce 560Ti Twin Frozr II
SSD OCZ Vertex II
HDD Seagate 1 TB Barracuda (ST1000DM003)
Windows 8

W planie mam zakup 770 GTX ale to prawdopodobnie dopiero w czerwcu.


_________________
cmdr Lechita, Lakon Type-9

***
Avatar użytkownika

Posty: 16854
Dołączył(a): 12.09.2005
Offline
PostNapisane: 28 lut 2014, 11:31 
Cytuj  
Zadnych. Karta graficzna bedzie ci dusic procesor (;.

Jak wymienisz na tego GTX 770, to pewnie tez zadnych wiekszych zmian nie odczujesz. Przynajmniej w TESO.


_________________
viewtopic.php?t=6093
PODPISY: banery, sig'i, podpisy muszą zgadzac sie tematycznie z profilem forum, nie mogą być animowane, nie mogą przekraczac wielkości 100KB i wymiarow 90 (wysokość) x 400 (szerokosc).

***
Avatar użytkownika

Posty: 11052
Dołączył(a): 17.06.2005
Offline
PostNapisane: 28 lut 2014, 11:44 
Cytuj  
troll ;p


_________________
@polygamia

*

Posty: 5068
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 28 lut 2014, 12:04 
Cytuj  
iniside napisał(a):
Zadnych. Karta graficzna bedzie ci dusic procesor (;.

Jak wymienisz na tego GTX 770, to pewnie tez zadnych wiekszych zmian nie odczujesz. Przynajmniej w TESO.


Dokładnie. Ja mam starego Core 2 Quad podkręconego do 3GHz. Najpierw miałem GTX460, po 2 latach padła, wymieniłem na GTX660 i przyrost może rzędu 3fps.


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

***
Avatar użytkownika

Posty: 31513
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 28 lut 2014, 12:20 
Cytuj  
zmien na i5 i zobaczysz roznice na 560ti.

*
Avatar użytkownika

Posty: 155
Dołączył(a): 3.06.2009
Offline
PostNapisane: 28 lut 2014, 12:23 
Cytuj  
Wkrótce przekonam się organoleptycznie, liczę na mniejszy spadek fps na WvWvW.


_________________
cmdr Lechita, Lakon Type-9

*

Posty: 5068
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 28 lut 2014, 12:35 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
zmien na i5 i zobaczysz roznice na 560ti.


Wiem wiem, ale na razie za dużo musiałbym zmieniać :P


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

***
Avatar użytkownika

Posty: 31513
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 28 lut 2014, 12:41 
Cytuj  
no ja dzisiaj sie przekonam czy moje stare 560ti z kiepskim chlodzeniem da rade, czy jednak jestem w dupie.
w aa grzeje sie juz strasznie :/

***
Avatar użytkownika

Posty: 11052
Dołączył(a): 17.06.2005
Offline
PostNapisane: 28 lut 2014, 13:30 
Cytuj  
Belladonna napisał(a):
Wkrótce przekonam się organoleptycznie, liczę na mniejszy spadek fps na WvWvW.


Procek dla mega boosta, sam pamiętam jak kiedyś zmieniałem swojego Q9400@3,2ghz na i5 750, którego podkręciłem tyle samo a przyrost fps w grach był ogromny.

Mendol a może masz budę źle chłodzoną ? Bo grafa może mieć zajebiste chłodzenie ale przez dobrej wentylacji i tak się prędzej czy później ugotuje.
Przez jakiś czas miałem 2x7870 i spokojnie dawałem radę z temp. a Ty nie potrafisz jednego gpu schłodzić ? :>


_________________
@polygamia

***
Avatar użytkownika

Posty: 31513
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 28 lut 2014, 13:32 
Cytuj  
jakbys czytal UWAZNIE, to bys wiedzial, ze odkurzajac grafike, rozjebalem jeden wentylator :)
i dziala tylko na jednym oryginalnym + doczepiony zewnetrzny ;p
wentylacja w budzie to inna sprawa, bo mam jakiegos w uj starego nzxt, ale zdjalem bok obudowy wiec nie ma az takiej tragedii.
i5 sie nie grzeje.

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2029
Dołączył(a): 16.11.2001
Offline
PostNapisane: 28 lut 2014, 22:22 
Cytuj  
a ja sie zastanawiam, czy, co i ewentualnie w jakiej kolejnosci zmienic, bo mam stare twardziele na sata, stary monitor ledowy w ktorym podswietlanie juz siada i hd5870.

doh.już.

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2012
Dołączył(a): 20.12.2004
Offline
PostNapisane: 28 lut 2014, 22:31 
Cytuj  
Mendol napisał(a):
jakbys czytal UWAZNIE, to bys wiedzial, ze odkurzajac grafike, rozjebalem jeden wentylator :)
i dziala tylko na jednym oryginalnym + doczepiony zewnetrzny ;p
wentylacja w budzie to inna sprawa, bo mam jakiegos w uj starego nzxt, ale zdjalem bok obudowy wiec nie ma az takiej tragedii.
i5 sie nie grzeje.



Morał: Piłeś - nie czyść !!!


_________________
Turbot

**
Avatar użytkownika

Posty: 9195
Dołączył(a): 9.02.2004
Offline
PostNapisane: 28 lut 2014, 22:35 
Cytuj  
krzyk napisał(a):
a ja sie zastanawiam, czy, co i ewentualnie w jakiej kolejnosci zmienic, bo mam stare twardziele na sata, stary monitor ledowy w ktorym podswietlanie juz siada i hd5870.

doh.już.


5870 to porządna grafa. Ja na dużo słabszym 5850 grałem w bfa4 i to nie w 25 fpsach na low ;). Ja obecnie kupiłem drugi monitor bo miałem tak ja Ty albo nawet gorzej - stara tnka lg, która w porównaniu do nowego ipsa za 550zł wygląda tragicznie. A ten ips nie taki zły - http://www.ceneo.pl/23762118. Ma bardzo dobre recenzje. Żeby kupić coś zauważlnie lepszego trza by było dołożyć co najmniej drugie tyle jak nie więcej.

Dysk ssd na system + kilka gier (czyli coś od 240-256GB) też fajna rzecz. Jutro/pojutrze będę testował bo póki co leży w pudełku jeszcze.

Jakiego proca masz?


_________________
Gramsajt.pl - głupawy blog o grach

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2029
Dołączył(a): 16.11.2001
Offline
PostNapisane: 28 lut 2014, 22:45 
Cytuj  
i7 950 na 3ghz

myslalem czy by sobie nie sprawic Radeon R9 270X i ssd a monitor przelozyc na pozniej, ale z drugiej strony szkoda tak bez nowego monitora na nowej grafie :P

juz.

PS. Wlasnie o tym AOCu myslalem :)

**
Avatar użytkownika

Posty: 9195
Dołączył(a): 9.02.2004
Offline
PostNapisane: 1 mar 2014, 00:21 
Cytuj  
W sumie to ja najpierw wymieniłem 5850 na gtx 760, potem kupilem słuchawki, monitor, ssd i kartę dżwiekową. Została mi tylko klawiatura do wymiany jutro:P.


_________________
Gramsajt.pl - głupawy blog o grach

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2029
Dołączył(a): 16.11.2001
Offline
PostNapisane: 3 mar 2014, 15:09 
Cytuj  
Wymieniłem najpierw SSD. Ja pitole jaka różnica, jak przejście z bryczki do ferrari.....


już.

**
Avatar użytkownika

Posty: 9195
Dołączył(a): 9.02.2004
Offline
PostNapisane: 3 mar 2014, 19:40 
Cytuj  
krzyk napisał(a):
Wymieniłem najpierw SSD. Ja pitole jaka różnica, jak przejście z bryczki do ferrari.....


już.


A co kupiłeś i jak sprawdzałeś różnicę ;)? Bo w uruchamianiu systemu to wiadomo. Najbardziej widać różnicę w wczytywaniu map w bf4 :D.


_________________
Gramsajt.pl - głupawy blog o grach

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.