mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7599 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 375, 376, 377, 378, 379, 380  Następna strona
Autor Wiadomość
****
Avatar użytkownika

Posty: 1463
Dołączył(a): 29.10.2009
Offline
PostNapisane: 2 sty 2018, 10:38 
Cytuj  
Potrzebuje oceny co do jakości / ceny dwóch rzeczy.

Urządzenie BROTHER MFC-J3930DW - http://www.electro.pl/urzadzenia-wielof ... escription
Monitor LG 29UM59-P - http://allegro.pl/monitor-lg-29um59-p-i7066700636.html

Warto? Czy szukać innych zamienników lub czekać na promocje?

***
Avatar użytkownika

Posty: 18306
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 2 sty 2018, 11:50 
Cytuj  
Drukarki zawsze kupuje i polecam Brother, sprawdź koszty zamienników/oryginałów bo różnie może być ale generalnie w brother jest najlepiej cenowo, tylko parę modeli ma dziwne ceny.
Monitor hmm.. nie nie nie... żarówa wąska jak kicha ani to do pracy ani do gier, nie wiem ale w cenie do 1200zł idzie kupić coś sensownego 27" i bardzo dobrego 24".


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 18615
Dołączył(a): 31.08.2003
Offline
PostNapisane: 2 sty 2018, 12:29 
Cytuj  
Dokladnie, kluczowa jest cena dobrych zamiennikow, ewentualnie oryginalnych materialow eksploatacyjnych (ale po roku pracy przy sprzedazy tuszow i tonerow imo nie ma roznicy, wazne zeby nie kupowac noname zamiennikow).

Tak jak embe napisal generalnie brother jest najbardziej ekonomiczny, ale sa modele ktore maja wysokie ceny.

****
Avatar użytkownika

Posty: 1463
Dołączył(a): 29.10.2009
Offline
PostNapisane: 2 sty 2018, 12:58 
Cytuj  
Teo napisał(a):
Drukarki zawsze kupuje i polecam Brother, sprawdź koszty zamienników/oryginałów bo różnie może być ale generalnie w brother jest najlepiej cenowo, tylko parę modeli ma dziwne ceny.
Monitor hmm.. nie nie nie... żarówa wąska jak kicha ani to do pracy ani do gier, nie wiem ale w cenie do 1200zł idzie kupić coś sensownego 27" i bardzo dobrego 24".


Co do monitora to potrzebuje więcej "pola" bez kupowania drugiego monitora. Jeszcze poszukam ale za cenę do 1k to raczej nic widescreen nie kupię, co byłoby odpowiednie.

Brothera kupię, dodam gwarancje do 3 lat i będzie jak znalazł :) dzięki.

***
Avatar użytkownika

Posty: 18306
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 2 sty 2018, 14:40 
Cytuj  
Nie wiem czy nie wolałbym kupić coś takiego https://www.ceneo.pl/46160181 albo https://www.ceneo.pl/51904505 cudów nie ma ale normalne proporcje i większa rozdzielczość, a co są warte te monitory od strony jakości obrazu to nie mam pojęcia.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

***
Avatar użytkownika

Posty: 31561
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 7 sty 2018, 18:31 
Cytuj  
jakas tania, klasyczna i cicha klawiatura? taka zwyczajna z gatunku biurowego.


_________________
EvE Online - Highlander Northcourt.

****
Avatar użytkownika

Posty: 1463
Dołączył(a): 29.10.2009
Offline
PostNapisane: 9 sty 2018, 10:23 
Cytuj  
Kupiłem Brothera i działa świetnie.

Mam jednak mały problem.

W domu mam sieć. Łączę się przez ruter. Mój PC do rutera jest podłączony przez kabel a laptopy przez WIFI. Skonfigurowałem Brothera pod sieć i na PC jest drukowanie w sieci i wszystkie opcje. Natomiast na laptopie widać drukarkę ale jest offline i nic nie mogę zrobić, w żadnym programie też nie mam jej, jako wybór.

Wszystko jest w jednej sieci, więc nie wiem w czym problem. Na PC mam W10 a na lapkach W7 ale to nie może byc problemem przecież :x

***
Avatar użytkownika

Posty: 18306
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 9 sty 2018, 10:32 
Cytuj  
Jak jedna sieć i wszystko z tego samego routera to powinno śmigać obojętne czy po kablu czy wifi, nawet appka brother na fonie widzi, możesz dać na sztywno IP dla drukarki w routerze jeśli to coś zmieni ale nie sadzę, szukaj :)


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

*****

Posty: 2872
Dołączył(a): 18.05.2004
Offline
PostNapisane: 9 sty 2018, 16:30 
Cytuj  
Piaskowy napisał(a):
Kupiłem Brothera i działa świetnie.

Mam jednak mały problem.

W domu mam sieć. Łączę się przez ruter. Mój PC do rutera jest podłączony przez kabel a laptopy przez WIFI. Skonfigurowałem Brothera pod sieć i na PC jest drukowanie w sieci i wszystkie opcje. Natomiast na laptopie widać drukarkę ale jest offline i nic nie mogę zrobić, w żadnym programie też nie mam jej, jako wybór.

Wszystko jest w jednej sieci, więc nie wiem w czym problem. Na PC mam W10 a na lapkach W7 ale to nie może byc problemem przecież :x


Miałem podobny problem w w10 z drukarką Brothera (drukarka wyświetlała się jako offline, chyba że aplikacja odpalona jako admin), pomogło ustawienie ip drukarki na sztywno (z poziomu drukarki można to zmienić) i ręcznie dodanie drukarki sieciowej na konkretnym adresie (po wcześniejszym wycięciu automatycznie skonfigurowanej). Chgw w czym na prawdę był problem, ale teraz działa od dłuższego czasu bez problemów.

****
Avatar użytkownika

Posty: 1463
Dołączył(a): 29.10.2009
Offline
PostNapisane: 12 sty 2018, 12:46 
Cytuj  
Poradziłem sobie. Choć w sumie moja bezmyślność troszkę :)

Na telefonie mi działało i na PC z W10. Na lapkach z W7 trzeba było jakieś random sterowniki wgrać :x Widocznie W10 ma takie cuda w sobie już :D

**
Avatar użytkownika

Posty: 7080
Dołączył(a): 13.05.2005
Offline
PostNapisane: 15 sty 2018, 17:28 
Cytuj  
Trafił mi się okazyjnie laptop Alienware r2 15' z i7, 16GB RAM, dwoma dyskami itd. generalnie bajer i dużo wydajniejszy od mojego PC, więc chcę go zacząć używać jako stacjonarki po podłączeniu do monitora, klawiatury itd. Jak mogę uchronić baterię przed totalnym zdegenerowaniem przez wielodniowe podłączenie do sieci?


_________________
rufen.@steam
rufenn@psn
rufen@wot

***
Avatar użytkownika

Posty: 18306
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 15 sty 2018, 18:31 
Cytuj  
Takie akumulatory nie niszczą się przez stałe podłączenie lapka do sieci.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."


Posty: 30
Dołączył(a): 4.08.2016
Offline
PostNapisane: 22 sty 2018, 20:08 
Cytuj  
Kupował ktoś kiedyś w xkomie lapa z "gwarancją xkomu" i ma jakieś doświadczenie z reklamacją?

***
Avatar użytkownika

Posty: 18306
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 22 sty 2018, 21:29 
Cytuj  
Jak wszystko nędza jeśli nie podlega pod wymianę, dwa tygodnie trzymają zanim puszczą info, potem odsyłają do serwisu zewnętrznego i 3-4 tygodnie kolejne może sobie leżeć.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

**
Avatar użytkownika

Posty: 7080
Dołączył(a): 13.05.2005
Offline
PostNapisane: 28 sty 2018, 09:28 
Cytuj  
sprzedalem stary PC i szukam apki, ktora moge zapuscic by wyczyscila na stale SSDka (najlepiej darmowa). w necie poki co znalazlem kilka polecanych przez jakies redakcje, ale userzy je objezdzaja, ze gowno dzialaja i mozna odzyskac dane. ktos cos poleci?


_________________
rufen.@steam
rufenn@psn
rufen@wot

***
Avatar użytkownika

Posty: 18306
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 28 sty 2018, 09:40 
Cytuj  
Szukaj softu co obsługuje komendę ATA Secure Erase lub zrób szyfrowanie truecryptem całości, pierwsza metoda to kasowanie z poziomu firmware dysku ale wiele modeli z tym nie działa, zobacz czy producent nie ma coś na swojej stronie, a druga metoda mimo że nie kasuje to daje największa szansę ochrony danych na sprzedawanym ssd, wszystkie dostępne programy do kasowania nic nie dają, można odzyskać dane nawet w 100%.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

Avatar użytkownika

Posty: 46
Dołączył(a): 23.11.2017
Offline
PostNapisane: 28 sty 2018, 10:28 
Cytuj  
CCleaner ma Drive Wiper, nawet w wersji free.

https://www.ccleaner.com/ccleaner

***
Avatar użytkownika

Posty: 18306
Dołączył(a): 26.09.2005
Offline
PostNapisane: 28 sty 2018, 11:27 
Cytuj  
Nie czyści danych skutecznie, można odzyskać w 100% po nim.


_________________
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

**
Avatar użytkownika

Posty: 7080
Dołączył(a): 13.05.2005
Offline
PostNapisane: 28 sty 2018, 21:09 
Cytuj  
Zapuściłem ostatecznie ubuntu z pendrive i https://www.youtube.com/watch?v=DB-obYPuaOA&t=


_________________
rufen.@steam
rufenn@psn
rufen@wot

*

Posty: 6370
Dołączył(a): 16.08.2005
Offline
PostNapisane: 31 sty 2018, 19:15 
Cytuj  
Kiedyś pisałem, że coś mi zżera pamięć na dysku C (SSD). Teraz wiem, że to folder AppData. I dwa pytanka:

1. Czy dobrym pomysłem jest przeniesienie tego folderu na inny dysk (nie SSD)?
2. Czym to przenieść? Niby można wskazać lokalizację tego folderu, ale co wtedy - windows sam automatycznie to wszystkie przeniesie?

Druga sprawa - coś mi zmienia ustawienia gammy po uruchomieniu Windows. Nie wiem, co może być przyczyną. Na pewno nie jest to monitor :lol: Zmieniłem nawet ustawienia w panelu nVidia, ale raz jest ok, znowu innym razem muszę te ustawienia przełączać ręcznie. Jakieś pomysły? Już nie wspomnę o tym, że grając w Battlefield 1, po wyjściu z gry gammę mam tak, że prawie nic nie widać - a w samej grze nie mam nic zmienione.


_________________
EA in a Nutshell:
http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7599 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 375, 376, 377, 378, 379, 380  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.