Teo napisał(a):
Płacz wiecznie że ZUS, a ile faktycznie po odliczeniu płacisz, grosze !!
Tylko, że to pieniądze wypierdolone na śmietnik.
Cytuj:
Służba zdrowia że zła ale... złam sobie nogę w tych krajach co się wychwala i zobaczysz jakie to są koszty, a co darmowa w 99% nasza służbą, to jest unikalne w skali globu !!
1. W Polsce nie ma służby zdrowia.
2. No jakie są koszty? Ja mogę się wypowiedzieć o USA. Żadne. O ile nie jesteś menelem bez ubezpieczenia. Każdy normalny pracujący ma ubezpieczenie. Owszem dostajesz wyjebany w kosmos rachunek, ale go nie pokrywasz.
Cytuj:
Wysokie podatki, litości jeśli znasz podstawy matematyki to nie pisz takich bzdur, oczywiście są kraje w EU gdzie podatki możesz zapłacić niższe ale co z resztą kosztów, czy jest to też proporcjonalne, no nie jest i tu tez matematyka ci wyjaśni wszystko.
Kolejne płacze u nas to wysokie koszty pracy, bzdura i jęczenie wieczne jako argument do dyskusji z pracownikami, a realia sa takie że koszty w u nas są lekko poniżej średniej EU.
Ale Pieszczoch pisał o wypierdalaniu kasy dla darmozjadów aby zakupić sobie kilka głosów.
Cytuj:
Histeria inflacyjna jest raczej kwestią politycznego szumu niż realiów, my jesteśmy na etapie urealniania cen ale np żywność mocno potaniała co oczywiście umyka wszystkim radykalnym histerykom.
Co kurwa potaniało? Musztarda?
Cytuj:
Dlaczego pieprząc o tym wszystkim nie rzucasz argumentów jak tanie u nas są domy, mieszkania, koszty budowy, remontu, jak tania jest energia, żywność, komunikacja, wypoczynek itd !!
Mieszkanie 100m2 w centrum Gdańska - 2Mzł..
Dom 220m2 w centrum Miami - 350kUSD
Mieszkanie 100m2 w centrum Orlando - 200-300kUSD.
Koszt wakacji na Florydzie nie szczędząc sobie niczego - 10-15kzł/m-c/osobę.
Komunikacja jest albo darmowa albo za śmieszne pieniądze (paliwo).
Droższe są energia i kanalizacja.
Żarcie jest 50-100% droższe niż w Polsce (świeże, bo gównożarcia nie będę liczyć, bo to tam grosze totalne).