Scorpio, na poczatek ustaw sobie bindy, kamere i ogolnie UI, nastepnie zrob poczatkowe questy, potem wbij na encountery gdzie nauczysz sie grac w grupie, jak juz pozbierasz oficerow i itemy to wbij na pvp.
Co do poczatkowej taktyki z typowym uzbrojeniem to dla mnie najlepiej bylo atakowac tak ze siadalem na dupie mocnemu statkowi i dostosowywalem sie predkoscia, latwo tak mozna wykonczyc statki, jesli bylo ciezko to staralem sie obracac statek by przjmowac na rozne czesci dmg, pamietaj ze jak ci zejda tarcze to juz jestes trup, skile do naprawy statku sa pozniej, na poczatku najlatwiej naprawiac tarcze.
Co wiecej napisac, nie mam pojecia bo ja po pierwszych godzinach bylem nie zachwycony ale pogralem jeszcze chwile, wbilem tylko 15lvl i czekam na premiere bo bety sa strasznie nudne.
Mimoo ze gra prosta jak budowa cepa to jednak jest pewien poziom trudnosci na poczatku by to ogarnac, odpowiednie wydanie skili dla siebie i dla oficerow, odpowiednie dobranie oficerow i uzbrojenia daje duza roznice.
Generalnie na poczatku po zrobieniu tutorialu wylatujemy ze stacji i do 11lvl siedzimy w terenie robiac misje na ziemi w przestrzenie, bawiac sie na pvp i na encounterach, na 11lvl wbijamy na stacje, nowy statek, nowi oficerowie, nowy sprzet i zaczyna sie ciekawiej, a to dopiero poczatek.
Do Eve czy SWG nie ma co porownywac bo to calkiem inna gra, STO raczej mozna porownac do PofBS lub ogolnie napisac ze to taki wow w kosmosie