Back to the index page  
  FAQ   Search   Memberlist   Usergroups   Register   Profile   Log in to check your private messages   Log in 
dla newbie porad kilka.
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 76, 77, 78, 79, 80  Next

Post new topic   Reply to topic    MMORPG.pl Forum Index -> Eve Online
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Havok

PostPosted: 02 Feb 2010 23:01    Post subject: Quote Ignore
Też korzystałem z tego "sklepu" i wszystko było ok.
zaboleq

Elminster

PostPosted: 05 Feb 2010 10:19    Post subject: Quote Ignore
Ok na razie mam na 1 miecha spokój bo robię skille poboczne ale tak zacząłem troche czytać i nie wiem do jakiego shippa skillować...
W Small Gangu raczej liczy się w miarę szybki i zwrotny statek czyli taki bs raczej odpada. Taki bc t2 juz prezentuje sie znacznie lepiej ale:

1.Jest cholernie drogi i w sumie w uj długi się do niego skilluje
2.To będzie primary target w takim przypadku

Pytanie w takim razie czy jakikolwiek w miare wytrzymaly ship z dobrym kopem nadaje sie do small gang pvp czy jednak zdecydowanie nie...?

"Co ja tam kuźwa mam biegać i tamować dziki czy rąbać drzewo przez cały miesiąc...?" xD
Huba

PostPosted: 05 Feb 2010 10:40    Post subject: Quote Ignore
hac/rekon, commandy tylko matarskie.
zaboleq

Elminster

PostPosted: 05 Feb 2010 11:02    Post subject: Quote Ignore
Huba wrote:
hac/rekon, commandy tylko matarskie.

Z tym ze ja uwielbiam rakiety

TO jest jakis problem chyba dla matarskich statkow nie:P?

"Co ja tam kuźwa mam biegać i tamować dziki czy rąbać drzewo przez cały miesiąc...?" xD
Huba

PostPosted: 05 Feb 2010 13:27    Post subject: Quote Ignore
No to drake. Nie jest trudny do wyskillowania, jest twardy, mozna go zafitowac dosc roznie. I jest naprawde wkurzajacy.

Moim skromnym zdaniem to lamerski ship, za duzy power na taka cene, ale jest dobry.
zaboleq

Elminster

PostPosted: 05 Feb 2010 13:34    Post subject: Quote Ignore
No w dreju to ja teraz latam tylko pytanie bo wiadomo ze trzeba byc w miare uniwersalnym tzn latac tylko 1 statkiem troszke lipnie. Rzeczywiscie HAC moze tutaj byc pewnym priorytetem i fregaty t2 rowniez. BS tez sie czasami moze przydac.

Dak_Kon

PostPosted: 05 Feb 2010 13:37    Post subject: Quote Ignore
rakiety maja sporo wad wynikajacych z tego, ze musza doleciec.
Jesli lubisz rakiety polecam dwa statki: rook, ale otankowany czyli rigi, invu, photon, lse i 3 jammy lub cerberus z target painterem na aml i z rigami do explo velocity to krol antysupportu dla ktorego nie liczy sie czy cep orbituje czy leci prosto, nie licza sie optimale i transversal. Taki cerb czy rook to wyjechany support i wsparcie malych gangow.
Drake jest fajny, ale ja nim latam tylko w gangach drakow i logistykow. Small pvp wymaga pewnego agility by jak sie stopi kogos kto nalezy do bloba to zrobic szybkie gtfo jak sie blob pojawi.
Ale ja latam w 0.0, wiec jesli latasz po low gdzie wszystko musi byc ciezkie i twardy by wytankowac te cholerne sentry to nie wiem jak sie spisza te stateczki.

eve online - sammani - pbn
RufeN

PostPosted: 05 Feb 2010 14:54    Post subject: Quote Ignore
Dak_Kon - kwestia taktyki. Voodoo np jest znane raczej z gangów szybkich medium shipów, a operujemy praktycznie tylko w low, gdzie wiekszosc walk toczy sie pod sentry wlasnie
Dak_Kon

PostPosted: 05 Feb 2010 15:35    Post subject: Quote Ignore
No spoko, nie wiem dokladnie jak w low wyglada pvp bo rzadko tam bywam, a jesli juz to raczej roamem wiekszym szukajacym blobow milicji. Do small gangow hit & run t2 statkow rook jest perfect, sam wlasnie w nim lataniu nim sie rozkoszuje. Taki gang combat reconow to straszne skurwy... i strasznie wkurza ludzi

zaboleq

Elminster

PostPosted: 05 Feb 2010 15:54    Post subject: Quote Ignore
Tylko czemu ten rook tak chujowo wygląda:D...Już wolę Cerberusa w sumie...

Aeiva

PostPosted: 05 Feb 2010 16:04    Post subject: Quote Ignore
Jak już pojawią się pytania czy cs nadaje się na ganking w low to i ja zadam pytanie, czy recon to tylko semi-afkowanie w cloaku dla szatana...to znaczy fc czy jednak można polatać w szeregu i porobić JAKIŚ dps dronkami (przy okazji)?

PostPosted: 05 Feb 2010 16:45    Post subject: Quote Ignore
Ja tam zawsze mówię ,że Caldari to rasa dla raciarzy : p

No ale to moja subiektywna opinia i mam tylko matary wyskillowane .

Generalnie to tak jak Absu zauważył liczy się doktryna Corpa i pod nią trzeba skillować .Drake do kampienia w low nie jest taki zły 100 tysiaków eff hp i jakiś tam dps jest.No i sentry spokojnie wytrzyma + pzu wszystko zwraca.

Na przykład Black Souls Industries często lata tylko w drakach po low.
http://www.blacksouls.pl/

Quote:
Jak już pojawią się pytania czy cs nadaje się na ganking w low to i ja zadam pytanie, czy recon to tylko semi-afkowanie w cloaku dla szatana...to znaczy fc czy jednak można polatać w szeregu i porobić JAKIŚ dps dronkami (przy okazji)?

hym powiem jak to u mnie wygląda .Z rekonów latam rapierkiem.Więc w high mamy :covert cloacka II , expanded probe launcher,650mm arty II,covert cyno .
No i w zasadzie nigdy nie afkuje ,scoutuje , szukam ludzi probami do zransomowania .No a w czasie bitki trzymam się swoich 40+km i daje weby.W dronebayu zawsze drony ecm.Także tak średnio z tym dpsem .Trochę tym działkiem ludzi łaskocze ;P.
Quote:
to znaczy fc czy jednak można polatać w szeregu i porobić JAKIŚ dps dronkami (przy okazji)?

Wydaje mi się ,że zawsze można. Dla chcącego nic trudnego.To jest eve online i to ty jesteś Sprite . Wszystko zależy od fitu i gangu.
Z cloakujących rekonów dpsowy czołg to pilgrim bijący dronami.
GumisPLL

PostPosted: 05 Feb 2010 21:21    Post subject: Quote Ignore
goonsi dostali w dupsko

PostPosted: 05 Feb 2010 21:37    Post subject: Quote Ignore
White Trox wrote:
Z cloakujących rekonów dpsowy czołg to pilgrim bijący dronami.

Pilgrim? Czemu pilgrim a nie Curse.

PostPosted: 05 Feb 2010 21:41    Post subject: Quote Ignore
Curse nie cloackuje.
Każda rasa ma po dwa rekony :cloackujący nie cloackujący.
Odpowiednio odzwierciedlają to ceny na markecie.
Zychoo

Panthera tigris

PostPosted: 05 Feb 2010 22:12    Post subject: Quote Ignore
Albo to co napisałeś odbiega od prawdy w sposób znaczący, albo coś się zmieniło od wakacji.

Oba recony są cloakujące, każdy statek może miec zamontowanego cloaka. Natomiast Force Recon Cruisery mogą warpowac w cloaku, co jest ich największą zaletą.

PostPosted: 05 Feb 2010 22:21    Post subject: Quote Ignore
Zychoo wrote:

Oba recony są cloakujące, każdy statek może miec zamontowanego cloaka. Natomiast Force Recon Cruisery mogą warpowac w cloaku, co jest ich największą zaletą.

Nawet Bs moze cloackowac! Ba nawet carrier! Tylko czy jest sens? Curse to nie jest statek cloakujacy.

White Trox

PostPosted: 05 Feb 2010 22:28    Post subject: Quote Ignore
Zysiak masz racje. Moja odpowiedź była po prostu nie precyzyjna już to naprawiam :

Rekony dzielimy na :
-Force recon ships (możliwość warpowania w cloacku , bonus do cloacka na rekony lvl 5 cloack bierze 0 cpu ) [ pilgrim , arazu , rapier,falcon]

-Combat recon ships (brak możliowści warpowania w cloacku , brak bonusu do cloacka) [curse,lachesis,huginn,rook]

Zgadza się na każdy ship można założyć cloacka.Wiąże się to jednak z różnego rodzajami karami.Cloack , który nie powoduje kar to covert ops cloacking device II jednak jego wymagania cpu sprawiają ,że da się go w zasadzie założyć tylko na force recony .(jeżeli wziąść pod uwagę medium shipy).
Scorpio

...

PostPosted: 05 Feb 2010 23:11    Post subject: Quote Ignore
Myślę, że statki oparte na rakietach są mocno niedocenione. Istnieje coś takiego jak heavy asault misile, na bliski zasięg w statku typu command moze być zabójcze. Ale to moje zdanie. Wazne przy wyboże statku i jego fitu zdawać sobie sprawę zarowno z ograniczen jak i przewag.
A latać moża w zasadzie tym co się lubi, tyle tylko że nie wszedzie.
Imho poza okresem szczenięckim i szkoleniowym kiedy korp / ally moze wymagać okreslonej roli od pilota, poza tym okresem nalezało by wykluczyć korporacje na siłę zmuszające ludzi do latania w takim to a takim statku z takim to a takim fitem ... chyba że korporacja zapłaci za statek, fit i gtc. Tak długo jak ja płace, ja mam prawo decydować co chce robić i jak.

Jesli chodzi o dps dronami z recona - to są solo - small gang akcje, we flotach w null raczej nie uzywa sie dronek ... a przynajmniej nie traktuje sie ich jako podstawe dps. Ale to nie wyklucza ich uzywania w PvP.
EvE to gra otwarta na experymenty, a czasem potencjalne idiotyzmy okazuja sie bardzo efejktywne
Aeiva

PostPosted: 05 Feb 2010 23:23    Post subject: Quote Ignore
wkurwiłem się, pa pa curse
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 76, 77, 78, 79, 80  Next
Page 77 of 80

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum