mmorpg.pl


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1323 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 67  Następna strona
Autor Wiadomość
***
Avatar użytkownika

Posty: 31371
Dołączył(a): 11.02.2002
Offline
PostNapisane: 20 sty 2011, 17:53 
Cytuj  
Tutaj proponowalbym umieszczac krotkie pytania, na ktore mozna udzielic odpowiedzi w jednym poscie. Cos jak w dziale Tech Board.
Czyli np. 'gdzie moge znalezc trainera' 'gdzie znajde npc, u ktorego mam oddac questa'.

***
Avatar użytkownika

Posty: 13253
Dołączył(a): 7.11.2004
Offline
PostNapisane: 20 sty 2011, 19:00 
Cytuj  
Pierwsze pytanie. Gdzie zapisuja sie screenshoty? albo pod jaka nazwa?
Nie chcialo mi sie szukac, a nowoczesne gry maja rozne smieszne pomysle na to. No chyba ze mi print screen nie dzialal.

EDIT: łojezu to bede musial odpalac. A mialem przyflexowac 50k heala na 17lvl ;/


_________________
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent
open your mind for the serpent


Ostatnio edytowano 20 sty 2011, 19:01 przez tomugeen, łącznie edytowano 1 raz
***
Avatar użytkownika

Posty: 16876
Dołączył(a): 12.09.2005
Offline
PostNapisane: 20 sty 2011, 19:00 
Cytuj  
tomugeen napisał(a):
Pierwsze pytanie. Gdzie zapisuja sie screenshoty? albo pod jaka nazwa?
Nie chcialo mi sie szukac, a nowoczesne gry maja rozne smieszne pomysle na to. No chyba ze mi print screen nie dzialal.

Nie mozna zrobic screen ingame. Tylko fraps.


_________________
viewtopic.php?t=6093
PODPISY: banery, sig'i, podpisy muszą zgadzac sie tematycznie z profilem forum, nie mogą być animowane, nie mogą przekraczac wielkości 100KB i wymiarow 90 (wysokość) x 400 (szerokosc).

**
Avatar użytkownika

Posty: 285
Dołączył(a): 5.01.2011
Offline
PostNapisane: 20 sty 2011, 19:01 
Cytuj  
Z tego co wiem to sie nie zapisuja, musisz odpalic Rifta w okienku badz zrobic to jakims programem.

@Up

Jedna sekunda -.-

***
Avatar użytkownika

Posty: 15462
Dołączył(a): 27.08.2005
Offline
PostNapisane: 20 sty 2011, 20:31 
Cytuj  
Zainteresowała mnie ta gra, ze względu na pospolite ruszenie całego forum. Doczytałem, że będzie pvp więc...
W skrócie - co wyróżnia tą produkcję na tle korean crapiku? Nie jest to żadna prowokacja z mojej strony - po prostu jestem ciekawy i to zawazy na tym czy zakupię preorder.


_________________
ciemny lud to kupi
Deshroom napisał(a):
jeszcze mnie lewy kciuk boli od biegania

***
Avatar użytkownika

Posty: 16876
Dołączył(a): 12.09.2005
Offline
PostNapisane: 20 sty 2011, 20:39 
Cytuj  
tczewiak napisał(a):
Zainteresowała mnie ta gra, ze względu na pospolite ruszenie całego forum. Doczytałem, że będzie pvp więc...
W skrócie - co wyróżnia tą produkcję na tle korean crapiku? Nie jest to żadna prowokacja z mojej strony - po prostu jestem ciekawy i to zawazy na tym czy zakupię preorder.

Dynamic Content na wielka skale.
1) Inwazje
2) Publi Questy
3) Zone Wide Events (taka inwazje do szescianu)

http://www.youtube.com/watch?v=ldI3ypm1gHg
Ten film ci powie wszystko co musisz wiedziec.


_________________
viewtopic.php?t=6093
PODPISY: banery, sig'i, podpisy muszą zgadzac sie tematycznie z profilem forum, nie mogą być animowane, nie mogą przekraczac wielkości 100KB i wymiarow 90 (wysokość) x 400 (szerokosc).

**
Avatar użytkownika

Posty: 8077
Dołączył(a): 16.11.2004
Offline
PostNapisane: 20 sty 2011, 20:52 
Cytuj  
Zalety gry dla mnie (po 27 lvlach):

- Grafika i "Art Style"
- Muzyka Iona Zura
- Rozbudowane Lore i zaplecze fabularne
- bardzo mocne wykorzystanie Dynamic Contentu
- W uj questow - ZERO grindu
- jak nie lubisz questow to mozliwosc levelowania poprzez rifty, inwazje, zone eventy, PvP. W kazdym przypadku jest to cos wiecej niz grind na mobkach
- super zrobione zone eventy dla nawet kilkuset graczy naraz
- "zyjacy" swiat - o wiele bardziej niz w takim WoW czy AoC czy WAR. Tutaj "zycie swiata" to nie tylko pierdyliard placeholderowych NPCow w stolicy. Ogromna w tym zasluga Dynamic Contentu.
- zajebisty, rozbudowany dajacy ogromne pole do popisu i kombinowania system rozwoju postaci
- Duzo "pierdolek" w stylu kolekcje artefaktow, ksiazek czy achievementow
- gra nie bierze wszytkiego z WoW i na sile nie stara sie do niego upodobnic (choc tez jest ThemeParkiem). Nie bedzie zjebanych flying mountow, phasingu czy cross server dungeon findera.
- fajne jak narazie community na oficjalnym forum
- sluchajacy graczy developer (nie spotkalem sie w swojej historii z MMO z bardziej responsywnym i otwartym na sugestie i feedback teamem developerskim)
- bardzo stabilny klient i nie lagujace servery nawet przy kilkuset graczach w zonie i setce w najblizszym otoczeniu - gra jest grywalna.

Wady gry dla mnie jak narazie (po27 lvlach):

- tylko 2 zony startowe przy 6 rasach
- dosc linearne questy (Quest Hub 1 --> quest Hub 2 -> Quest Hub --> ....)
- dosc prosty i malo rozbudowany crafting (zbierz i kliknij)
- malo zon w zwiazku z czym leveling bedzie dosc linearny (na launch zapowiedziano 11). Z drugiej strony zony sa duuuuzeeee i swietnie wykonane i klimatyczne. :)
- performance klienta (FPS) choc tu z eventu na event jest coraz lepiej.
- brak FSAA
- slaba customizacja wygladu postaci podczas jej tworzenia plus brak jakiegos systemu kosmetycznych armorow jak w LOTRO itp...

To tak na szybko z tego co pamietam

***
Avatar użytkownika

Posty: 31548
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 20 sty 2011, 20:58 
Cytuj  
jak w ogole jest z wydajnoscia w tej grze? jak aoc smigal na full to to tez ladnie bedzie dzialac czy co? Umiecie to do czegos porownac odnosnie wydajnosci?


_________________
EvE Online - Highlander Northcourt.

***
Avatar użytkownika

Posty: 16876
Dołączył(a): 12.09.2005
Offline
PostNapisane: 20 sty 2011, 21:01 
Cytuj  
Highlander napisał(a):
jak w ogole jest z wydajnoscia w tej grze? jak aoc smigal na full to to tez ladnie bedzie dzialac czy co? Umiecie to do czegos porownac odnosnie wydajnosci?

Z wydajnoscia jest w kartke. Jak masz fart to ci bedzie dzialac ok. Jak masz pecha to nie. Ogolnie gra sobie kiepsko radzi z najnowszym sprzetem..
Na plus jest to, ze ciagle to poprawiaja. I naprawde poprawiaja, a nie tylko twierdza ze to robia.


_________________
viewtopic.php?t=6093
PODPISY: banery, sig'i, podpisy muszą zgadzac sie tematycznie z profilem forum, nie mogą być animowane, nie mogą przekraczac wielkości 100KB i wymiarow 90 (wysokość) x 400 (szerokosc).

**
Avatar użytkownika

Posty: 285
Dołączył(a): 5.01.2011
Offline
PostNapisane: 20 sty 2011, 21:15 
Cytuj  
Ja moge ci powiedziec co mam - 4gb ramu ddr3, grafe gf 330m, procka i5 540 chyba i mi chodzi w miare dobrze - gdyby nie to ze to lapek - a jak do gier... chodzi dla mnie lepiej od silnika z Crysisa, na medium czy hard bez problemu gram w zaleznosci - jak jest ponad 100 osob albo jestem w miescie to musze jednak zmienic na medium. Ale ktos pisal ze wystarczy wylaczyc cienie, bede musial sprawdzic.

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2382
Dołączył(a): 2.12.2001
Offline
PostNapisane: 20 sty 2011, 21:32 
Cytuj  
Z cala ta wydajnoscia jest dziwnie, gram, gram i mam 60 fps, robie logout, loguje sie ponownie po jakims czasie i mam 6 fps i ogolnie jest masakra. Wylaczam i wlaczam ponownie i znowu gra chodzi fajnie... Wszystko na tym samym niewielkim obszarze, trzeba miec poprostu szczescie zeby dobrze chodzilo, bo sprzet najwyrazniej nie ma tu zadnego znaczenia ;).


_________________
Obrazek

***
Avatar użytkownika

Posty: 31548
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 20 sty 2011, 21:35 
Cytuj  
dam rade pograc na Phenom X2 3300mgz, 5770, 4gb? i chujowy mały monitor :p


_________________
EvE Online - Highlander Northcourt.

**
Avatar użytkownika

Posty: 8077
Dołączył(a): 16.11.2004
Offline
PostNapisane: 20 sty 2011, 21:49 
Cytuj  
Da rade, az tak zle nie jest. Ja gram na slabszym sprzecie i do solo/mala grupa gram na ultra. Potem w zaleznosci jak duzo ludzi musze jechac w dol z settingsami.
Wylaczenie cieni daje mi +20-30 FPS. :)

*
Avatar użytkownika

Posty: 5596
Dołączył(a): 24.04.2005
Offline
PostNapisane: 20 sty 2011, 22:04 
Cytuj  
Highlander napisał(a):
dam rade pograc na Phenom X2 3300mgz, 5770, 4gb? i chujowy mały monitor :p


Spokojnie dasz radę, jak napisali gra o dziwo śmiga lepiej na starszych sprzetach niż na nowych.


_________________
Mam leniwe szare komórki.

*****
Avatar użytkownika

Posty: 2004
Dołączył(a): 28.05.2008
Offline
PostNapisane: 20 sty 2011, 22:08 
Cytuj  
Jak się sprawują pety? Jest sens brać dronera (głównie mage mnie interesuje) jeśli docelowo chcemy siedzieć głównie w pvp?

*

Posty: 91
Dołączył(a): 11.12.2010
Offline
PostNapisane: 20 sty 2011, 22:08 
Cytuj  
Highlander napisał(a):
dam rade pograc na Phenom X2 3300mgz, 5770, 4gb? i chujowy mały monitor :p



spokojnie ja mam 5650 ddr3 wersja mobilna i na medium idzie, ale nie ukrywam ze na ta chwile optymalizacja silnika jest zdupiona jak kiedys w Warku. Engine graficzny nie powala daleko mu np. do AoC a zdecydowanie gorzej chodzi zwlaszcza te nagle spadki FPS

***
Avatar użytkownika

Posty: 31548
Dołączył(a): 1.05.2005
Offline
PostNapisane: 20 sty 2011, 22:12 
Cytuj  
Bloodleaf napisał(a):
Highlander napisał(a):
dam rade pograc na Phenom X2 3300mgz, 5770, 4gb? i chujowy mały monitor :p


Spokojnie dasz radę, jak napisali gra o dziwo śmiga lepiej na starszych sprzetach niż na nowych.


no i dlatego sie boje, ze 5770 to za nowa, patrzac jak mi mapki w Black ops sie wczytuja to... -.-


_________________
EvE Online - Highlander Northcourt.

***
Avatar użytkownika

Posty: 16876
Dołączył(a): 12.09.2005
Offline
PostNapisane: 20 sty 2011, 22:14 
Cytuj  
shp napisał(a):
Jak się sprawują pety? Jest sens brać dronera (głównie mage mnie interesuje) jeśli docelowo chcemy siedzieć głównie w pvp?

NIE WIEMY. O takich rzeczach bedzie mozna dyskutowac na 50lvl.

Pet soule sa praktycznie must have do solo levelwania.


_________________
viewtopic.php?t=6093
PODPISY: banery, sig'i, podpisy muszą zgadzac sie tematycznie z profilem forum, nie mogą być animowane, nie mogą przekraczac wielkości 100KB i wymiarow 90 (wysokość) x 400 (szerokosc).

**
Avatar użytkownika

Posty: 8077
Dołączył(a): 16.11.2004
Offline
PostNapisane: 20 sty 2011, 22:26 
Cytuj  
iniside napisał(a):
Pet soule sa praktycznie must have do solo levelwania.


eee tam 1-25 zrobilem bez problemu full Nightblade. W niektorych miejscach bylo ciezko (2-3 moby i sie konczylo walke na 10% HP z wykorzystanymi all colldownami) ale za to trudniej i ciekawiej. Ofc to samo tylko Pyromancer/Elementalist z petem bylo duzo latwiejsze ale na pewno pety nie sa must have.
Dogralem tez combo Shaman/Druid (z druida tylko pet) i to juz total easy mode byl.

Elitki grupowej i tak nie zsolujesz. Mi pet na tym drzewcu 25lvl w Gloamwood shodzil na 2 hity, jakis boss z ostatniej, bonusowej fazy rifta (Elite 20lvl) i tez na 3-4 hity ma peta (ale on przywolywal sobie adda).

Rare Elite 13lvl Ent w Silverwood wzial mojego rogue na 3 hity wiec nie widze roznicy. :) Pet nie daje ci wiekszych mozliwosci w PvE. To co jest ustawione na niesolowalne i tak jest niesolowalne.

No tyle ze w przypadku randomowego aggro pet walnie taunta a ty zdazysz uciec.

***
Avatar użytkownika

Posty: 16876
Dołączył(a): 12.09.2005
Offline
PostNapisane: 20 sty 2011, 22:30 
Cytuj  
Ja tam sie pewnie nie znam. Ale necrusem questy grupowe solowałem ;/.


_________________
viewtopic.php?t=6093
PODPISY: banery, sig'i, podpisy muszą zgadzac sie tematycznie z profilem forum, nie mogą być animowane, nie mogą przekraczac wielkości 100KB i wymiarow 90 (wysokość) x 400 (szerokosc).

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1323 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 67  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Theme based on Zarron Media theme | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team
Redakcja MMORPG.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc komentarzy i odpowiedzi umieszczanych przez uzytkownikow.