Back to the index page  
  FAQ   Search   Memberlist   Usergroups   Register   Profile   Log in to check your private messages   Log in 
PotBS - beta dla wszystkich
Goto page 1, 2, 3  Next

Post new topic   Reply to topic    MMORPG.pl Forum Index -> Niusy
View previous topic :: View next topic  
Author Message
konrador

eleetist

PostPosted: 15 Nov 2007 05:12    Post subject: PotBS - beta dla wszystkich Quote Ignore
Wszyscy uzytkownicy fileplanet moga od paru dni przystapic do kilkudniowego stress testu Pirates of the Burning Sea, gry, ktora daje graczowi mozliwosc wcielenia sie w role pirata, wyplyniecia w morze wirtualnym statkiem, pogrindowania zajmujacych misji w instancjach itp.

Zalozenia i wielkie plany developera zmienily sie praktycznie o 180 stopni, jeszcze zanim uwielbiane przez wielu mmo-graczy SOE polozylo na PotBS lape. Z wielu featuresow zrezygnowano, inne zmodyfikowana tak by zadowolic piratow ceniacych sobie spokoj, nude i odosobnienie.

Jesli mimo wszystko chcielibyscie zobaczyc jak gra prezentuje sie w ruchu, to odsylam na strone fileplanet. Testy potrwaja od jutra do niedzieli.

Wiecej informacji o grze znajdziecie na jej oficjalnej stronie.
roball

obey

PostPosted: 15 Nov 2007 06:24    Post subject: Quote Ignore
Fail, a zapowiadalo sie fajnie.

myfuckinperfectself

PostPosted: 15 Nov 2007 08:54    Post subject: Quote Ignore
roball wrote:
Fail, a zapowiadalo sie fajnie.

Niestesty :/
SOE musi byc czescia tajnej organizacji probujacej pozbawic swiat rozrywki.

PostPosted: 15 Nov 2007 09:07    Post subject: Quote Ignore
Ehh gra była failem już w lipcu 2 miesiące przed wkroczeniem SOE. Od tamtej pory nie grałem, ciekawe czy coś się zmieniło

V.

PostPosted: 15 Nov 2007 10:58    Post subject: Quote Ignore
Mnie ciekawi za to fenomen. SOE zajebało każde MMO na jakim położyło lape. Każde oprócz Everquest 1 i 2. To mi wygląda podejrzanie.

GOA fanboj

PostPosted: 15 Nov 2007 11:07    Post subject: Quote Ignore
A na horyzoncie majaczy już "The Agency".

PostPosted: 15 Nov 2007 11:21    Post subject: Quote Ignore
iniside wrote:
Mnie ciekawi za to fenomen. SOE zajebało każde MMO na jakim położyło lape. Każde oprócz Everquest 1 i 2. To mi wygląda podejrzanie.

Eq2 też zjebali przerabiając ja i upraszczając na kształt wowa. Co prawda więcej zrobili plusów ale starzy gracze pamietaja - obciecie cen elitarnego konika, elemntarne kilkukrotne zmiany skilli postaci i ich efektów, nie liczenie sie z opiniami innych, uproszczenie craftingu i ogolna tendencja mająca na celu zadowolenie wszystkich, ktora spowodowała niezadowolenie wszystkich.

PostPosted: 15 Nov 2007 11:34    Post subject: Quote Ignore
eagleeyes wrote:
iniside wrote:

Eq2 też zjebali przerabiając ja i upraszczając na kształt wowa. Co prawda więcej zrobili plusów ale starzy gracze pamietaja - obciecie cen elitarnego konika, elemntarne kilkukrotne zmiany skilli postaci i ich efektów, nie liczenie sie z opiniami innych, uproszczenie craftingu i ogolna tendencja mająca na celu zadowolenie wszystkich, ktora spowodowała niezadowolenie wszystkich.

Co i tak nie zmenia faktu ze EQ to jedyne MMO SOE ktore naprawde zyje. W prownaniu do chociazby vanguarda :E.

Udręczony wojownik

PostPosted: 15 Nov 2007 11:57    Post subject: Quote Ignore
Soe poprostu nie jest w stanie robic dobrego stuffu.

Chcac wiecej kasy i wrazen postanowili wsadzic swojego fiuta w kosiarke (NGE) ale nie sa w stanie zaakceptowac faktu ze sami sie wykastrowali.

eq1 nie jest robione przez soe, wydawane - tak, ale robi ta gre inna firma, eq2 juz jest produktem soe.. wyraznie widac ze gra stracila caly klimat... w eq1 krasnoludy gotowaly sie u orkow, a nekromanci robili sobie naszyjniki z palcow niziolkow, w eq2 wszyscy dziela sie cukierkami i przymierzaja rozowe sukienki.

PostPosted: 15 Nov 2007 12:38    Post subject: Quote Ignore
Można odnieść wrażenie, że marketingowcy z SOE budząc się rano zaczynają swoje rozmyślania od "jakby tu dzisiaj wku... graczy".
Wprawdzie nie oczekiwałem na ten tytuł, ale odkąd SOE położyło na tym swoje łapska to już obstawiałem, że gra straci 90% swojego zapowiadanego uroku.

Powiadacie, że czekacie na darkfall... Nie zdziwię się jeśli SOE wsadzi i w to swojego fiutka.

teo

PostPosted: 15 Nov 2007 13:02    Post subject: Quote Ignore
Jeszcze maja Gods and Heroes i jesli beda utrzymywac nadal swoja wysoka forme w produkcjach mmo to zniszcza tez ten projekt.

PostPosted: 15 Nov 2007 13:02    Post subject: Quote Ignore
nie dadzą im

PostPosted: 15 Nov 2007 13:05    Post subject: Quote Ignore
embe wrote:
Jeszcze maja Gods and Heroes i jesli beda utrzymywac nadal swoja wysoka forme w produkcjach mmo to zniszcza tez ten projekt.

GOH jest juz wyrzucony z produkcji, niebedzie go , bo sie "nie wyrabiaja"

PostPosted: 15 Nov 2007 13:55    Post subject: Quote Ignore
zakładając, że SOE jest normalną firmą (a nie tajną organizacją niszczącą MMO) można założyć, iż niedługo dadzą sobie spokój - ile razy można topić kasę w gry, które się nie zwracają?
Perrin

Korsarz

PostPosted: 15 Nov 2007 14:46    Post subject: Quote Ignore
Projekt ten sledzilem od wielu lat, jako starego zeglarza bardzo interesuja takie tematy marynistyczne.
Zapowiedzi brzmialy wspaniale, ale ich wykonanie juz nie. Udalo mi sie dorwac do bety juz jakis czas temu, zanim SOE wmieszalo sie w ten projekt.
I juz wtedy dla mnie osobiscie byla to wielka porazka.

Nie wiem po co to gadanie, ze SOE potrafi spieprzyc wszystko. SOE reki nie przylozylo nawet do spieprzenia PotBS, bo ta gra juz duzo wczesniej dryfowala w tym kierunku.

A co do pieprzenia gier przez to moge sie wypowiedziec tylko o jednej, bo tylko w ta jedna gralem kilka miesiecy.
Vanguard.
SOE wyciagnela (i dalej wyciaga) ta gre z wielkiego bagna, wiec nie wiem skad to gadanie o tym, ze spieprzyc potrafia wszystko.
Gralem, widzialem i wiem.

PostPosted: 15 Nov 2007 15:09    Post subject: Quote Ignore
@up
Bo Vanguard mial super zapowiedzi, el0 wogóle, gdyby zrealizowani 90% tego co mówili to Blizzard poszedlby z torbami...
Niestety do projektu dorwało się SOE i:
a) tniemy funduesze na marketing
b) Przyspieszamy premire o jakiś rok
c) zjebany silnik graficzny
d) wykastrowanie gry z pomysłów (no bo musimy wydać szybciej)
Itd. Już bym wolał zeby Microsoft trzymał łapy na tej grze. To było wręczn nie ograniczone źródło zielonych przeznacznych do pracy nad grą. I co jak co, ale oni napewno nie pozwolili na wypuszczenie chalmu. Plus oczywiscie dobry marketing i reklama.

I wogole, mogliby wkoncu do Vanguarda jakiegos Triala dac -;-.

PostPosted: 15 Nov 2007 15:34    Post subject: Quote Ignore
Co do Vanguarda to też sie nie zgodze ze SOE spieprzylo - to sami twórcy ustanowili sobie cele, których nie potrafili na czas zrealizować.
Ogrom świata pochłonął czas i kase ze nie wyrobili się na premierę.
Świetny content 1-20 (35 w niektórych miejscach ) został zastąpiony crapem na wyższych levelach w stylu zabij 10000 mobkow aby wyfarmic status , camp tego bosa co popuje sie raz na 30 popów placeholdera, wchodzisz do dungeonu a tam mobki nie maja itemów bo devsi sa zdziwieni że juz macie 40 level, no i dupe kasy to zabiło gospodarke.
"c) zjebany silnik graficzny "
tu już przesada jak może być wina SOE jak oni przejeli ta gre na rok przed premiera, kiedy silnik juz dawno powstał
Jak dla mnie najwiekszą i chyba jednya wina SOE było wymuszenie (a może i nie wymuszenie, a raczej nie danie kasy na dalszy rozwój) wcześniejszej premiery gry.
"a) tniemy funduesze na marketing "
a co tu reklamowac jak gra byla na wpół gotowa
Mark24

PostPosted: 15 Nov 2007 21:51    Post subject: Quote Ignore
iniside wrote:

Including EQ2, z mmorpga nowej generacji wyszła im porażka dekady
Nie zjebało tylko i wyłącznie EQ1, ale wtedy nie było konkurencji i pewnie to jest powodem "niezjebania".
Ashton

Udręczony wojownik

PostPosted: 16 Nov 2007 09:52    Post subject: Quote Ignore
bo sony nie robi eq1 ;p tworcy eq1 niepozwalaja soe polozyc reki na produkcji gry ;P

a reszta gier .. no coz... swg jest najlepszym przykladem...

Administrator

PostPosted: 16 Nov 2007 10:29    Post subject: Quote Ignore
Mark24 wrote:
iniside wrote:

Including EQ2, z mmorpga nowej generacji wyszła im porażka dekady
Nie zjebało tylko i wyłącznie EQ1, ale wtedy nie było konkurencji i pewnie to jest powodem "niezjebania".

Nie gadaj, eq2 z poczatku bylo nawet fajne;[
Post new topic   Reply to topic    MMORPG.pl Forum Index -> Niusy All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum