| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
konrador

eleetist

|
Posted: 15 Nov 2007 05:12 Post subject: PotBS - beta dla wszystkich |
Quote Ignore |
|
Wszyscy uzytkownicy fileplanet moga od paru dni przystapic do kilkudniowego stress testu Pirates of the Burning Sea, gry, ktora daje graczowi mozliwosc wcielenia sie w role pirata, wyplyniecia w morze wirtualnym statkiem, pogrindowania zajmujacych misji w instancjach itp.
Zalozenia i wielkie plany developera zmienily sie praktycznie o 180 stopni, jeszcze zanim uwielbiane przez wielu mmo-graczy SOE polozylo na PotBS lape. Z wielu featuresow zrezygnowano, inne zmodyfikowana tak by zadowolic piratow ceniacych sobie spokoj, nude i odosobnienie.
Jesli mimo wszystko chcielibyscie zobaczyc jak gra prezentuje sie w ruchu, to odsylam na strone fileplanet. Testy potrwaja od jutra do niedzieli.
Wiecej informacji o grze znajdziecie na jej oficjalnej stronie. |
|
 |
roball

obey

|
Posted: 15 Nov 2007 06:24 Post subject: |
Quote Ignore |
|
Fail, a zapowiadalo sie fajnie. _________________
 |
|
 |
tomugeen

myfuckinperfectself

|
Posted: 15 Nov 2007 08:54 Post subject: |
Quote Ignore |
|
| roball wrote: | | Fail, a zapowiadalo sie fajnie. |
Niestesty :/
SOE musi byc czescia tajnej organizacji probujacej pozbawic swiat rozrywki. _________________ resistance is futile...
Tomu sheen - alfarska parapsychopatolożka |
|
 |
Viracept

|
Posted: 15 Nov 2007 09:07 Post subject: |
Quote Ignore |
|
Ehh gra była failem już w lipcu 2 miesiące przed wkroczeniem SOE. Od tamtej pory nie grałem, ciekawe czy coś się zmieniło
V. _________________ Kto prawdę mówi ten niepokój wszczyna. |
|
 |
iniside

|
Posted: 15 Nov 2007 10:58 Post subject: |
Quote Ignore |
|
Mnie ciekawi za to fenomen. SOE zajebało każde MMO na jakim położyło lape. Każde oprócz Everquest 1 i 2. To mi wygląda podejrzanie. _________________
 |
|
 |
Dana

GOA fanboj

|
Posted: 15 Nov 2007 11:07 Post subject: |
Quote Ignore |
|
A na horyzoncie majaczy już "The Agency". _________________
 |
|
 |
eagleeyes

|
Posted: 15 Nov 2007 11:21 Post subject: |
Quote Ignore |
|
| iniside wrote: | | Mnie ciekawi za to fenomen. SOE zajebało każde MMO na jakim położyło lape. Każde oprócz Everquest 1 i 2. To mi wygląda podejrzanie. |
Eq2 też zjebali przerabiając ja i upraszczając na kształt wowa. Co prawda więcej zrobili plusów ale starzy gracze pamietaja - obciecie cen elitarnego konika, elemntarne kilkukrotne zmiany skilli postaci i ich efektów, nie liczenie sie z opiniami innych, uproszczenie craftingu i ogolna tendencja mająca na celu zadowolenie wszystkich, ktora spowodowała niezadowolenie wszystkich. _________________ www.royallegion.pl
http://www.youtube.com/watch?v=Ec6wunHzzJg&feature=player_embedded |
|
 |
iniside

|
Posted: 15 Nov 2007 11:34 Post subject: |
Quote Ignore |
|
| eagleeyes wrote: | | iniside wrote: | | Mnie ciekawi za to fenomen. SOE zajebało każde MMO na jakim położyło lape. Każde oprócz Everquest 1 i 2. To mi wygląda podejrzanie. |
Eq2 też zjebali przerabiając ja i upraszczając na kształt wowa. Co prawda więcej zrobili plusów ale starzy gracze pamietaja - obciecie cen elitarnego konika, elemntarne kilkukrotne zmiany skilli postaci i ich efektów, nie liczenie sie z opiniami innych, uproszczenie craftingu i ogolna tendencja mająca na celu zadowolenie wszystkich, ktora spowodowała niezadowolenie wszystkich. |
Co i tak nie zmenia faktu ze EQ to jedyne MMO SOE ktore naprawde zyje. W prownaniu do chociazby vanguarda :E. _________________
 |
|
 |
Ashton

Udręczony wojownik

|
Posted: 15 Nov 2007 11:57 Post subject: |
Quote Ignore |
|
Soe poprostu nie jest w stanie robic dobrego stuffu.
Chcac wiecej kasy i wrazen postanowili wsadzic swojego fiuta w kosiarke (NGE) ale nie sa w stanie zaakceptowac faktu ze sami sie wykastrowali.
eq1 nie jest robione przez soe, wydawane - tak, ale robi ta gre inna firma, eq2 juz jest produktem soe.. wyraznie widac ze gra stracila caly klimat... w eq1 krasnoludy gotowaly sie u orkow, a nekromanci robili sobie naszyjniki z palcow niziolkow, w eq2 wszyscy dziela sie cukierkami i przymierzaja rozowe sukienki. _________________ My Anime & Manga List :>
 |
|
 |
tczewiak

|
Posted: 15 Nov 2007 12:38 Post subject: |
Quote Ignore |
|
Można odnieść wrażenie, że marketingowcy z SOE budząc się rano zaczynają swoje rozmyślania od "jakby tu dzisiaj wku... graczy".
Wprawdzie nie oczekiwałem na ten tytuł, ale odkąd SOE położyło na tym swoje łapska to już obstawiałem, że gra straci 90% swojego zapowiadanego uroku.
Powiadacie, że czekacie na darkfall... Nie zdziwię się jeśli SOE wsadzi i w to swojego fiutka. _________________ ciemny lud to kupi |
|
 |
embe

teo

|
Posted: 15 Nov 2007 13:02 Post subject: |
Quote Ignore |
|
Jeszcze maja Gods and Heroes i jesli beda utrzymywac nadal swoja wysoka forme w produkcjach mmo to zniszcza tez ten projekt. _________________ WarCry |
|
 |
Quetzacotl

|
Posted: 15 Nov 2007 13:02 Post subject: |
Quote Ignore |
|
nie dadzą im _________________ Zaobserwowano niejednokrotnie, iż samice szympansów prowokują seksualnie samca tylko po to, by mu ukraść mięso. |
|
 |
lutus

|
Posted: 15 Nov 2007 13:05 Post subject: |
Quote Ignore |
|
| embe wrote: | | Jeszcze maja Gods and Heroes i jesli beda utrzymywac nadal swoja wysoka forme w produkcjach mmo to zniszcza tez ten projekt. |
GOH jest juz wyrzucony z produkcji, niebedzie go , bo sie "nie wyrabiaja" _________________ Nie mam pomyslu na signature |
|
 |
RufeN

|
Posted: 15 Nov 2007 13:55 Post subject: |
Quote Ignore |
|
zakładając, że SOE jest normalną firmą (a nie tajną organizacją niszczącą MMO) można założyć, iż niedługo dadzą sobie spokój - ile razy można topić kasę w gry, które się nie zwracają?  _________________ rufen. @ steam
V Absurdia@EVE
rufenn@psn |
|
 |
Perrin

Korsarz

|
Posted: 15 Nov 2007 14:46 Post subject: |
Quote Ignore |
|
Projekt ten sledzilem od wielu lat, jako starego zeglarza bardzo interesuja takie tematy marynistyczne.
Zapowiedzi brzmialy wspaniale, ale ich wykonanie juz nie. Udalo mi sie dorwac do bety juz jakis czas temu, zanim SOE wmieszalo sie w ten projekt.
I juz wtedy dla mnie osobiscie byla to wielka porazka.
Nie wiem po co to gadanie, ze SOE potrafi spieprzyc wszystko. SOE reki nie przylozylo nawet do spieprzenia PotBS, bo ta gra juz duzo wczesniej dryfowala w tym kierunku.
A co do pieprzenia gier przez to moge sie wypowiedziec tylko o jednej, bo tylko w ta jedna gralem kilka miesiecy.
Vanguard.
SOE wyciagnela (i dalej wyciaga) ta gre z wielkiego bagna, wiec nie wiem skad to gadanie o tym, ze spieprzyc potrafia wszystko.
Gralem, widzialem i wiem. _________________ |
|
 |
iniside

|
Posted: 15 Nov 2007 15:09 Post subject: |
Quote Ignore |
|
@up
Bo Vanguard mial super zapowiedzi, el0 wogóle, gdyby zrealizowani 90% tego co mówili to Blizzard poszedlby z torbami...
Niestety do projektu dorwało się SOE i:
a) tniemy funduesze na marketing
b) Przyspieszamy premire o jakiś rok
c) zjebany silnik graficzny
d) wykastrowanie gry z pomysłów (no bo musimy wydać szybciej)
Itd. Już bym wolał zeby Microsoft trzymał łapy na tej grze. To było wręczn nie ograniczone źródło zielonych przeznacznych do pracy nad grą. I co jak co, ale oni napewno nie pozwolili na wypuszczenie chalmu. Plus oczywiscie dobry marketing i reklama.
I wogole, mogliby wkoncu do Vanguarda jakiegos Triala dac -;-. _________________
 |
|
 |
Jackhammer

|
Posted: 15 Nov 2007 15:34 Post subject: |
Quote Ignore |
|
Co do Vanguarda to też sie nie zgodze ze SOE spieprzylo - to sami twórcy ustanowili sobie cele, których nie potrafili na czas zrealizować.
Ogrom świata pochłonął czas i kase ze nie wyrobili się na premierę.
Świetny content 1-20 (35 w niektórych miejscach ) został zastąpiony crapem na wyższych levelach w stylu zabij 10000 mobkow aby wyfarmic status , camp tego bosa co popuje sie raz na 30 popów placeholdera, wchodzisz do dungeonu a tam mobki nie maja itemów bo devsi sa zdziwieni że juz macie 40 level, no i dupe kasy to zabiło gospodarke.
"c) zjebany silnik graficzny "
tu już przesada jak może być wina SOE jak oni przejeli ta gre na rok przed premiera, kiedy silnik juz dawno powstał
Jak dla mnie najwiekszą i chyba jednya wina SOE było wymuszenie (a może i nie wymuszenie, a raczej nie danie kasy na dalszy rozwój) wcześniejszej premiery gry.
"a) tniemy funduesze na marketing "
a co tu reklamowac jak gra byla na wpół gotowa |
|
 |
Mark24

|
Posted: 15 Nov 2007 21:51 Post subject: |
Quote Ignore |
|
| iniside wrote: | | Mnie ciekawi za to fenomen. SOE zajebało każde MMO na jakim położyło lape. Każde oprócz Everquest 1 i 2. To mi wygląda podejrzanie. |
Including EQ2, z mmorpga nowej generacji wyszła im porażka dekady
Nie zjebało tylko i wyłącznie EQ1, ale wtedy nie było konkurencji i pewnie to jest powodem "niezjebania". |
|
 |
Ashton

Udręczony wojownik

|
Posted: 16 Nov 2007 09:52 Post subject: |
Quote Ignore |
|
bo sony nie robi eq1 ;p tworcy eq1 niepozwalaja soe polozyc reki na produkcji gry ;P
a reszta gier .. no coz... swg jest najlepszym przykladem... _________________ My Anime & Manga List :>
 |
|
 |
Oyci3C

Administrator

|
Posted: 16 Nov 2007 10:29 Post subject: |
Quote Ignore |
|
| Mark24 wrote: | | iniside wrote: | | Mnie ciekawi za to fenomen. SOE zajebało każde MMO na jakim położyło lape. Każde oprócz Everquest 1 i 2. To mi wygląda podejrzanie. |
Including EQ2, z mmorpga nowej generacji wyszła im porażka dekady
Nie zjebało tylko i wyłącznie EQ1, ale wtedy nie było konkurencji i pewnie to jest powodem "niezjebania". |
Nie gadaj, eq2 z poczatku bylo nawet fajne;[ _________________ SC2| Radoslawl.244
Gdzie graja Outcasty? To wy jestescie ta legenda ultimy online? To wy sie znalezliscie w the noob comic? |
|
 |
|