"- revamp drzewka passive, ktore jest nudne w chuj "
Nie jest. Ale to pasowaloby wyjdc dalej niz ten 15lvl zeby miec prawo jakiejkolwiek oceny. W poniedzialek dochodza tez Keystones, ktore sa smialo moge juz powiedziec - zajebistym pomyslem b osa mega "impactfull" na postac i beda wokol nich krecily sie buildy. Narazie 12... wrzuca jeszcze raz tyle i mamy zajebisty i flexible system.
NO dobra.. troche jest nudne (+10 XX STat nodesy) ale i tak lepsze to niz +5 do stata na lvl klikanko ala D2 albo NIC ala D3.
"poprawy tego fajnego odczucia przy wbiciu lvl., ktore w tej grze jest nieistniejace, czasem wbijam 3-4 lvl pod rzad i kompletnie mam to w dupie, dopiero po chwili zauwazam, ze mam jakies skille do wydania w tym dupnym passive drzewku i moge se wybrac +10 do dexterity! HOW EXCITING! "
Widzisz a w takim Diablo 3 nie masz nawet tego bo podczas lvlup nie dostajesz nic.
Pozatym w PoE rozwijasz postac nie tylko podczas "DING" bo skile dropuja random i jak juz je masz zalozone to leveluja niezaleznie od lvl postaci. Lvl to tylko cyferka... mnie przestawienie sie z tego ze ostaje all przy dingu na to ze mam to rostawione w czasie zajelo jakies 30 minut.
"- lepsza itemizacja mobow, a przede wszystkim bossow; zabiajm ostatniego bossa w 1ym akcie, dropuja mi sie jakies 2 niebieskiego gowna - to jakis zart? "
Nie to nie zart i niski droprate z bossow atm jest w 100% intended. I przypuszczalnie taki bedzie jeszcze przez dlugi czas, choc z patcha na patch cos tam zmieniaja. Nie chce mi sie pisac dokladnie dlaczego - mozna to znalezc na forum gry. Jest to zwiazane z abusowaniem systemu instancji i tym ze devsi nie chca robic z gry bossrun grindfestu ala Diablo 2 i pewnie Diablo 3.
"- zlikwidowanie animacji lootowania cial i niektorych skrzyn; jest wolna, slamazarna i wkurwiajaca; itemek z cial/skyrznje powinien dropowac blyskawicznie "
/care W D3 tez zreszta nie dropuja blyskawicznie czesto.
" kreacja swiata; tutaj czeka ich najwiecej pracy; w tym momencie ta gra ma ZERO klimatu, czuje sie jakbym gral nie w gre, ale testowal jakis silnik graficzny; wiem, ze fabula w h'n's ma drugorzedne znaczenie, ale tutaj po prostu jej nie ma; jeszcze nie przeczytalem zadnego opisu questa w tej grze i nie czuje zadnej potrzeby by to zrobic; TO ZLE! "
Klimat jest perfecto ale to kwestia gustu.
Fabula jest, dlaczego jej nie widzisz sam sobie odpowiedziales lol - bo nie czytasz opisow questow. Voiceovery zostana dodane blizej premiery choc moim zdaniem sa zupelnie niepotrzebne oprocz powitan/pozegnan NPCow (Diablo 2 style). BTW to ze nie czujesz potrzeby czytania questow to nie jest zle. JA np. nie czuje tego w 90% MMO a gralem wlasciwie wew wszytkie. To nie jest wada.. srsly.. to nie bedzie gra sprzedawana w pudelku, to bedzie F2P MMO z Open PvP itp... jaka fabula lol?
Rownie dobrze moglbys napisac ze w DOTA2 jest chujowa fabula i ze to wada.
"- do konca nie jestem wciaz przekonany do systemu skilli, ale wypowiem sie na ten temat jak zrobie chociaz 30lvl, na razie nie mam motywacji grac dalej niz do 15lvl"
Ogolnie to mogles pograc do 30lvl a nawet dluzej zanim napiszesz cokolwiek bo pisanie "revempujcie drzewko skilli" a potem przyznawanie sie ze pogralo sie 15lvli bije nawet recenzje po 1h grania Sobtainera, ktora jest tu gdzies w tym temacie.
Tak wiec jesli tylko tego atm gra potrzebuje to juz moga wydawac imho i brac kase.
BTW. To nie jest flame attempt i nie deprecjonuje twojego feedbacku (oprocz tego ze jest on wydany po 15lvl co jest smieszne wrecz tak jak "beta" Diablo 3 z 10 lvlami) - odpowiedzi sa jak najbardziej powazne i mam nadzieje ze rozwieja troche niejasnosci i watpliwosci.
Jak jezszcze cos to moge popisac bo amam akurat wene dzis i gram w to juz duuuzzooo i srsly widzialem duzo wiecej niz 15lvli.
Prosilbym tez o branie pod uwage ze to indie gierka robiona przez 10 ludzi bo czasem odnosze wrazenie ze ludzie spodziewaja sie renderow, cinematicow, voiceoverowanych questow i cudow na kiju... tymczasem tu tego nie bedzie. Za to bedzie w chuj itemkow i buildow. JEsli uwazacie ze voiceovery i "fabula"w HnS sa wazniejsze to.... przykro mi. Serio.