Cytuj:
-Craft jest zjebany bo wypadaja randomowe itemy i czesto sa nie warte?
Craft jest zjebany bo jest nudny i zajmuje w chuj czasu i resource. Jesli to ma byc gambling to kurwa dalo sie to zrobic 1567 razy lepiej - np. tak jak w D2. Pozatym znowu powtarzasz formulki devsow tymczasem dziala to zupelnie inaczej.
I przypomianm ze jest jescze Jeweler - jeszcze bardziej broken niz Kowal. Byl tez ten usuniety... to tez mial byc hazard? Nigga plz. Oni sami nie ogarniaja co ma byc do czego.
Cytuj:
Farmienie dla dropow/crafcenie jest bezsensu bo i tak kupimy lepszy item na AH - aka AH jest zjebane.
Tak jest. Dlatego ze drop rate i rozstrzal afixow na itemach jest odpowiednio: chujowy i chujowy jeszcze bardziej. Tylk o wylacznie dzieki AH mozesz miec jakis sensowny gear - co w takiej grze jest bzdura.
I nie, nie jest to zrobione tak samo jak w D2. Bredzisz.
Cytuj:
-Itemizacja jest z dupy, bo QQ nie dostaje itemow takich jak ja chce, i wiekszosc z nich jest poprostu slaba bo ma staty z dupy.
Itemizacja jest z dupy ze wzgledu na niesamowity roztrzal affixow po itemach zrobiony bez zadnych sensownych zasad i to ze najwazniejszy jest main stat i DPS (co na dzien dobry eliminuje 99,9% itemow jako przydatne do jakiegokolwiek 'buildu', po czym eliminuje dalsze 99,9% z tych 0,1% bo np. nie ma dexterity). A Legendary sa chujowe bo sa nudne, nie maja unikalnych affixow i sa kurwa poprostu slabe i nie ma funu z ich zbierania (choc predzej jebniesz glodem niz sam cokolwiek zbierzesz w tej grze), mimo ze piszesz inaczej. I kazdy item w tej gzre jest identyczny - czy to rare czy legendary - przez co? Tak juz zalapales? Przez "rozstrzal" (nie moge znalezc lepszego slowa) affixow. Zero unikalnosci, zero szukania affixow pod odpowiedni gear slot, itd... (lekkim wyjatkiem sa affixy +DMG, wystepujace na bizuterii).
Ogolnie wszytko jest zrobione tak zebys polazl na AH - co jak juz pisalem jest bzdura.
Reszty twoich teorii i wyliczania cen nie komentuje bo mnie to chuj interesuje atm.
Ogolnie jak pisze o podstawowych zalozeniach designerskich gry a ty mi caly czas o tym ze zrobiles 5 milionow golda i ze moze, jak jzu pogram 6 miesiecy to dropnie mi cos co bedzie choc w 10% porownywalne z legendarem z Diablo 2 i MOZE spowoduje pojawienie sie usmiechu na moich ustach ze w koncu ten zjebany system wyplul z siebie cos fajnego.
Tak wiec nie dogadamy sie.
Cytuj:
Podsumowujac diablo bylo i nadal jest gra dla maniakow farmy.
Nie byloby problemu gdyby to co wypada nie bylo tak chujowe ogolnie i gdyby nie caly czas to chujowe poczucie (ktorego nie ma w zadnym innym HnS - uwierz mi) ze to co robisz i tak jest bezsensu bo na AH juz i tak sa 345 itemy lepsze jakosciowo.
Tak wiec naprawde koleo - farma farma ale tutaj jest ona totalnie zjebana i zadne mechanizmy uzyte w grze jej nie sprzyjaja. Sprzyjaja za to kupowaniu na mase od chinskich farmerow golda i itemow - bo stad sie biora na AH scherlocku.
eot z mojej strony bo nie bede rozmawial tak dlugo o czyms co jest zjebane w filozofii i u podstaw. Za ol roku jak ponaprawiaja moze to pogadamy.