lucky napisał(a):
W czerwcu to się dało coś sprzedać, teraz to jest o wiele, wiele trudniejsze. Ale jakby nie patrzeć Kripp sprzedaje 20-30% z wystawionego codziennie golda na AH...co przy ilościach jakimi dysponuje daję całkiem ciekawą kwotę...
Ciagle itemy sie sprzedaja, tylko wymagania ludzi wzrosly. Zeby cos poszlo na RMAH to trzeba wystawic naprawde kawal dobrego sprzetu, a nie jakis crap, ktory schodzil miesiac temu.
To samo na GMAH - dobre weapony rozchodza sie w mgnieniu oka po 200-300 milionow itp.
Natomiast jesli chce sie sprzedac jakis syf co jest warty gora 1-2 miliony, to trzeba zrobic ~30% undercut bo ludzie mase podobnego shitu wystawiaja w tym samym momencie.
Sam rynek tez ma sie bardzo dobrze - mnie sie udalo zarobic na Brimstome'ach(legendarne kamyki do craftowania legendarnych itemow) 110 milionow. Kupowalem masowo je jak byly ponizej 100k za sztuke. Teraz Blizz sypnal info jak zmieniaja legendary to odrazu ceny brimstone'ow polecialy w gore i wszystkiego sie pozbylem w 2 dni po 250k+ za sztuke.
Ja i tak to jestem maly gracz bo znam takich co po 800+ milionow na tym zrobili.
Co do sprzedazy golda na RMAH to w EU w porownaniu do US jest taki problem, ze ebay.de zezwala na sprzedaz golda przez chinczykow w serwisie. Skutki tego sa takie, ze w EU kazdy rozgarniety kupuje miliony od Top sellera chinczyka na ebayu po 0.4euro za milion, a nie na RMAH po 2.5 euro