Venan napisał(a):
1. DoW2 i Homeworld 2 to jak dla mnie świetne gry. Ale rozumiem, są gusta i guściki.
A która z tych wymienionych gier jest h'n's i jeżeli żadna, to po co w ogóle o nich wspominasz w tym temacie?
Venan napisał(a):
2. Poziom losowości lokacji który jest teraz jest moim zdaniem wystarczający. Tak powtarzają się układy ale po huj mi więcej do szczęścia? Bardziej nie pasuje mi to że farmić opłaca się tylko 1 akt.
W D3 nie ma czegoś takiego jak poziom losowości. Tereny otwarte są identyczne kropka w kropkę, podziemia różnią się minimalnie. Jak ci nic więcej do szczęścia nie trzeba, to spoko. Musisz wziąć tylko pod uwagę, że są ludzie którzy posiadają jakiekolwiek wymagania względem gier.
Venan napisał(a):
3. Fabuła może i infantylna ale nie spodziewałem się więcej od H&S a konkurencja nie wypada tutaj lepiej.
Wypada. W konkurencji postawiono na minimalizm i to co stworzono trzyma się kupy. Tutaj próbowano dojebać pełnoprawną fabułę i jednocześnie zatrudniono gimnazjalistę z autyzmem jako scenarzystę. Nie wyszło. Bardzo nie wyszło.
Venan napisał(a):
A całe uniwersum jest fajnie zbudowane jak już wczytasz się w książki.
Już biegnę czytać książki o świecie z gry komputerowej.
Venan napisał(a):
4. Z itemizacją też nie mam problemu, więc nie wiem o co Ci chodzi. Jedynie (i aż) crafting jest z dupy.
5. Mechanika jak wyżej.
6. Staty jak wyżej.
Po raz kolejny - to, że masz niskie wymagania względem gier i lubisz cashgraby robione na szybko przez duże korporacje - ok, masz do tego prawo. Ale nie oceniaj innych swoją miarką.