Deshroom napisał(a):
Przepraszam, ale niedużo grałem w POE i GD
Pograłem przedwczoraj do 15 lvl w GD (Demolisher) i dzisiaj do drugiego Aktu w POE (Templar). Jestem zaskoczony, że POE wydaje mi się dużo lepszą grą niż GD a znawcy uważają właśnie GD za grę dekady.
Wyjaśnicie laikowi ?
gd gra pod solo, gra dekady bym jej napewno nie nazwal, mozna wrocic co jakis czas ale strasznie szybko sie nudzi, multi chyba nie istnieje, takie lepsze d3.
poe masz baardzo rozbudowane mechaniki, milion skilli, milion pasywek do wyboru, co chwile nowe itemy, skille, itd. jest tego od zajebania. do tego zajebisty tryb hardocre ktory daje sporo funu i dreszczyku, do tego ligi gdzie wszyscy startuja od zera z nowymi dodatkami do gry.
yabadi tak jak widze jak cie gd wciagnelo to uwierz ze jakbys poswiecil wiecej czasu poe to bys zapomnial o gd bo mozliwosciami poe bije gd na glowe. w poe najgorsze jest wlasnie pierwsze 30 min nawet 2h. malo skilli, wolno sie bije, wolno sie biega, gra sie slimaczy. ale jak wezmiesz pare pkt z pasywek wezmiesz pare skilli ubierzesz kilka itemkow i gra nabiera kolorow, wtedy kminisz gdzie wydac nastepny pkt itd
jakbys kiedys chcial pograc jakims funny buildem czy cos pisz albo wpadnij na ts.
jeszcze dodam ze sam craft w poe moze dac mase funu i wkurwienia.