Nowa porcja newsow dla zainteresowanych. Jako ze do D3 macie juz swoj dzial ktorego ja nie troluje i obiecuje nie trolowac prosilbym zabolki i inne takie o nie trolowanie tutaj - thx.
Raczej nieciekawy wywaid z co-founderem GGG:
http://www.toptiertactics.com/2012/04/p ... -weissman/Duzo bardzej ciekawy wywiad/Q&A z CEO GGG, duzo ciekawego info itp..:
http://youtu.be/dr7LLFcsMkMW skrocie dla tych, ktorzy nie chca sie przebijac przez 1h20min wywiadu rzeczy ktore zapamietalem a ktore powinny wpasc do gry przed Open Beta czyli na moje oko przed lipcem:
- nowe support gemy np - Trap (zmienia spell/ability w trapa) czy Totem (zmienia spelle/ability w Totemy rzucajace te spelle - jak np Hydra z Diablo jebie Fireballe z tym ze tutaj bedzie sobie mozna przerobic w totemy np aury czy klatwy)
- ofc caly czas nowe skille aktywne
- szosta klasa "very soon"
- Act 3 (najdluzszy w grze z wiekszym main hubem) - "soon"
- dodanie wiecej bossow (np na koniec Act2) i zmiany do walk z bossami aby byly ciekawsze i bardziej wymagajace
- redesign AI mobow (kazdy mob otrzymuje swoje "gatunkowe" typy zachowan)
- skille i spelle dla wiekszosci mobow - koniec z meele swarm
- nowe umiejetnosci i affixy dla mobkow/championow/rarek i superuniques - np. "Explode on Death" itp...
- weapon swap. minimapa, trade system, etc... "soon"
- 0.9.9 teoretycznie pod koniec Kwietnia (praktyczne liczcie na klasyczna 2 tygodniowa obsuwe)
Wiecej tego bylo ele atm nie pamietam bo sluchalem wczoraj i pisze z pamieci.
Z ciekawszych innych wiesci wczoraj na Alpha testowali Cutthroat League, ktora zostanie niedlugo udostepniona.
Dla niewiedzacych - jest to tryb gry z full open PvP (oprocz party) gdzie pojemnosc instancji jest zwiekszona do 12 (z 6 czyli dwie pelne druzyny moga sie napierdalac) a instancje mapek sa otwarte dla kazdego kto zechce ci wejsc "poprzeszkadzac". Kazdy jest "hostile" by default.
Po smierci w PvP dropuje sie cale EQ i backpack (bez skillgemow i flaskow) i dostaje sie exp penatly, natomiast osoba ktora cie ubila zyskuje tyle expa ile denat stracil.
Nie wiem jak to sie sprawdzi, zasady pewnie jeszcze sie zmienia bo wydaja sie nieco az zbyt mocne ale zapowiada sie kupa funu w tym trybie.