Kaban napisał(a):
Miałem przyjemność ograć też najnowszego Resident Evil. To jest tytuł, który zdecydowanie chciałbym ograć w pełnej wersji w zaciszu mojego pokoju. Świetny klimat, dobrze wyglądające postacie. Posiadłość tej rodziny wygląda jak dom z Resident Evil 1
Na targach nie dało za bardzo się wystraszyć, ale w normalnych warunkach można spokojnie się wystraszyć. No i świetny efekt, kiedy chowamy się za drzwiami i wychylamy głowę czy nadal stoi tam ta nawiedzona babka. Dla obserwatorów z boku musiało wyglądać to komicznie. Niestety, co rzuciło się od razu w oczy to absurdalnie wręcz
słabe tekstury i rozdzielczość. Nawet mój brat, który nadal ogrywa gry z PS2 powiedział, że wszystkie jest jakieś rozpikselowane. BARDZO słabo to wyglądało. Potem podczas gry już tak to nie przeszkadza, ale pierwsze wrażenie okrutne.
No właśnie też mnie to trochę raziło, wczoraj specjalnie się wybrałem na WGW żeby sprawdzić jak to wygląda. Nie chciało mi się stać w kolejnej kolejce (a i tak się wepchnąłem przed ludzi bez kolejki za opaskę PS+
) więc nie wiem czy inne gry też mają taką pikselozę. Na plus że nie miałem odruchów wymiotnych i oczy też nie mówiły dość, a zawsze mam z tym problem w przypadku np. 3d. Natomiast samo działane sprzętu i wygoda na duży plus, być może PS4 Pro da tu lepszego kopa.