zaboleq napisał(a):
@Kaban
Niektóre amulety mają coś takiego, że pokazują na radarze kodamy jak jesteś w pobliżu. Nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa.
Ja zamiast w Ninjutsu poszedłem w onmyo magic. Dla spelli dodające elemental damage na broni przede wszystkim no i dalej też są fajne spelle jak np ten slow (który pewnie znerfią szybko).
Co do skilli to włócznia idealnie nadaje się na szybkich przeciwników bo ma range/speed i break chance wysoki. Dodatkowo właśnie przeskok za przeciwnika i zamiana miejscami są zajebiste. Dual Sword z kolei ma tylko parry ciekawe i to szybkie machanie dwoma mieczami na raz(dobre jak mobek leży na ziemi bez staminy).
Nie tylko amulety najwyraźniej. Niedawno wypadł mi hełm, który również ma możliwość wykrywania tych duszków. Zajebiste ułatwienie, bo średnio chciało mi się spinać poślady, żeby koniecznie odnaleźć przynajmniej 5.
Zdobyłem włócznie, która ma wbudowany element ziemi. Jak to zajebiście wygląda, taka fioletowa poświata przy uderzeniach.
Jedyne co mnie martwi to że póki co jest dosyć łatwo. Trash moby robią mi bardzo mały dmg. Teraz tego zmutowanego wilka (sub-bossa albo bossa) pokonałem za 3 razem. Prawdę mówiąc Bloodborne znacznie mocniej kopał mi dupę. No ale trzymam za słowo Mareczka, że dalej będzie gorąco