Niah napisał(a):
Jebać hasła.
Hasła nie do złamania są także nie do zapamiętania, a korzystanie z karteczek/notatników powoduje, że cała czynność jest o kant dupy potłuc.
Hasła są dobre co najwyżej do tego żeby rodzina nie zobaczyła historii waszej przeglądarki i tyle.
Korzystanie z karteczek z hasłami do usługi przy której się logujesz generalnie tylko w domu jeszcze rozumiem, bo jak ci się do domu włamią to i tak masz dużo większy problem niż włam na konto z grami (które i tak zwykle daje się odzyskać jak nie jesteś idiotą i nie podajesz fałszywych danych)
Mark24 napisał(a):
TobiAlex napisał(a):
Czy Wy też musicie zmieniać co 15 dni hasło do konta PSN???
nie i nie mam żadnego 2-step verification
Brak uruchomionej weryfikacji dwuetapowej w dzisiejszych czasach na koncie które jest coś warte to jest głupota czystej wody.
Huragan napisał(a):
O to wlasnie chodzi ze mailowe potwierdzenie jest, tylko hackujac czyjes konto na PSN wcale nie wlamujesz sie do PSN tylko na skrzynke mailowa ofiary...potwierdzasz zmiane hasla , maila itd...i finito. Oni ci sie wlamali na maila a potem weszli na twojego PSN......to najprostsza metoda hackowania kont
Nie, zmiana emaila w psn nie wymaga potwierdzenia tej operacji emailem, na email przychodzi tylko informacja że taka zmiana nastapiła.
Mark24 napisał(a):
to prawdopodobnie jest powodem. Sprawdziłem paypal i jest refund na 50GBP.
Co do refund/chargeback i bana na całe konto, to jest standardowa polityka Sony, działa to tak od samego początku istnienia PSN. Odbanują ci konto jak wpłacisz z powrotem kasę na którą był refund w pp i skontaktujesz się z suportem. Takie życie, co zrobisz ;P