Mark24 napisał(a):
Goatus - strasznie to upierdliwe. Wpisywanie za każdym razem jakiegoś kodu z telefonu.
Na konsoli wpisujesz raz, na kompie w sumie też.
Mark24 napisał(a):
Co do polityki Sony - to już zupełnie tragedia. Konto przejęte, kasa z paypala znika - więc to całkiem naturalny odruch, że blokujesz kanał płatności i raportujesz te płatności które zostały zrobione przez hakierów jako unathorized.
Dzwoniłem już nawet do paypal-a i oni nic nie mogą zrobić. Liczyłem, że uda się wykonać reverse chargeback a oni są bezsilni bo moje konto zostało przez Sony zablokowane. Co mnie trochę zdziwiło, to fakt, że podali mi numer na customer service do Sony.
Polityka Sony chujowa, pełna zgoda. W pp pewnie mają numer do Sony bo zapewne trochę tego typu problemów się im zdarza ;P
Mark24 napisał(a):
Zresztą 2-step verification też nie chroni w 100% o czym się już przekonałem na własnej skórze.
Mam pewne wątpliwości co do tego jak straciłeś konto w diablo3, ale to na inną dyskusję. Natomiast zgodzę się, że nie ma zabezpieczenia które daje 100% ochrony i 2fa też można obejść, chociażby przez atak mitm, socjotechnikę (której celem często jest support a nie osoba posiadająca konto) czy przechwytywanie sesji, ale wszystkie te rzeczy wymagają niewspółmiernie więcej fatygi niż złamanie prostego hasła / odczytanie go z wykradzionej niezaszyfrowanej bazy.
Edit: Żeby nie było że hejce, ja też straciłem kiedyś konto, dokładnie do WoWa, od tamtego czasu wszędzie gdzie się da aktywuje 2fa, i używam unikalnych haseł do każdego ważnego konta, owszem czasami jest to upierdliwe, ale nie tak jak ewentualne pierdolenie się z supportem przez kilka dni, robienie skanów dowodu, szukanie jakiś starych danych które się wpisało n lat temu etc, czy po prostu utrata dostępu do czegoś z czego chcesz korzystać (zazwyczaj w najgorszym możliwym momencie).