Pograłem jakieś 4h i tak:
1. Przede wszystkim moja największa obawa - gra będzie cierpiała (właściwie już cierpi) na taki sam syndrom jak Warframe. Jaki? Otóż Ty będziesz chciał eksplorować mapę (gra jest mega nastawiona na eksplorację i zbieranie surowców) a reszta randomów będzie zapierdalać, aby jak najszybciej ukończyć misję.
2. Najlepiej będzie się grało z przyjaciółmi (czteroosobowe party), ale z drugiej strony gra jest wtedy dość łatwa. Można podnieść sobie poprzeczkę i zrobić wyzwanie - grać solo
Ja te 4h grałem solo.
3. Gra jest bardzo rozbudowana pod każdym względem - rozwój postaci, rozwój bohaterów, bazy itp. Moje Mirmiłowo
(bazę trzeba nazwać) już stoi.
A dla kogo jest ta gra? Hmm, jeżeli lubisz co-op, pve, mordowanie setki mobów, budowanie baz to na pewno będziecie zadowoleni. Ciężko mi określić do jakiego typu grę zaliczyć, myślę że w najprościej będzie napisać, że to tower defense z eksploracją dużych map. Coś jak Sanctum, ale o wiele bardziej rozbudowane.
A jakby ktoś grał, to takie trzy pro tipy:
1. Nasłuchujcie, jeżeli gdzieś w budynku (choć nie tylko), jest jakiś skrzynka czy też ocaleniec, będzie słychać charakterystyczny dźwięk.
2. W budynkach na poddaszach często są ukryte skrzynki (trzeba rozwalić ścianę, aby dostać się na poddasze).
3. Wszystko w grze się zużywa - broń itp. Nie pozwólcie, aby broń uległa całkowitemu zużyciu. Wtedy będziecie musieli ją wywalić. Ale jak tuż przed zużyciem zrobicie recycling takiej broni - odzyskacie surowce
4. W menu można zmienić na widok FPP, ale nie sprawdzałem tego.