@Huragan
Ja szczerze myślę czy nie kupić bo czekanie do 24 piździernika to przeginka. Ostatecznie i tak pewnie pogram na PC razem z innymi zjaomkami bo niestety mój TV jest o wiele częściej okupowany przez kobietę
.
Kaban - Silnik w PoE 2 jest ten sam ale ulepszony(bazują na Unity). Więcej fajnych efektów, dodali sporo animowanych obiektów oraz poprawili animacje i tła. Ty myślisz że hajs poszedł na to? Hajs poszedł na content i ludzi którzy go robią. Obisidian został wydymany przez M$ i grą którą robili dla nich została pocięta i z tego zrodziło się Tyranny. Dla mnie to było typowe epic fantasy i jako taka gra bardzo się sprawdziła. Owszem, sporo rzeczy było uproszczonych w stosunku do PoE ale mi to nie przeszkadzało bo nie chciałem kalki PoE w innym świecie.
Obsidian robi typ gier, którymi wielcy wydawcy nie są zainteresowani a jak są to podstawiając taką umowę że podpisanie dla niej przy średniej sprzedaży oznaczałoby ponownie ogromne kłopoty dla Obsidianu.
Owszem, PoE miało gorszą końcówkę i uważam, że w samym scenariuszu popełnili kilka błędów. Przede wszystkim Avellone za bardzo namieszał przy fabule/scenariuszu i kilku postaciach (płacząca matka np) przez co momentami dostaliśmy mnóstwo nijakiej treści albo coś było na mega przekombinowane. Ogólnie gdy się wczytać w opinie i proces twórczy PoE to ludzie właśnie z pomysłow Avellone'a są najmocniej niezadowoleni i na szczęscie przy PoE 2 swojego wkładu już mieć zbytnio nie będzie.