sama konsola bajer - wygląd, kształt super. Pod wzgledem wyglądu - cudo. Cichutka - gdzieś czytałem, że jest głośniejsza niż stare PS3, ale to bzdura. Zero problemów (jak na razie - odpukać). Pad bardzo poprawiony - leży w dłoni idealnie, co lepsze pad ma głośniczek i niektóre teksty (w resogun np.) słyszymy z pada. Spusty bajer. W padzie wszystko na plus oprócz dwóch rzeczy: 1. grzybki - imho te z DS3 były dużo lepsze, w tych mi nie odpowiada kształt. Wszyscy narzekali na stare, a ja w sumie tego nie rozumiem. Teraz wychylając grzybka opieram się tylko na jego krawędzi 2. jak pad się rozładowuje to zaczyna lagować - albo mam jakieś dziwne issues z moim padem - zero komunikatów o baterii, nagle sterowanie zaczyna lagować, podłączyłem kablem i wszystko zaczęło śmigać.
Niepotrzebne zmienili menu - imho to w PS3 było bardzo intuicyjne. Trochę to przypomina te xboxowe - moim zdaniem dużo gorsze, znów musiałem szukać gdzie się grę wyłącza.. PSS dalej działa chujowo.
W czasie gry możesz sobie pogrzebać w sklepie, pogadać ze znajomymi itd. Nic ze sobą nie koliduje. "Darmowe" gry do pobrania: 1. Resogun - 9+/10 2. Contrast - jakaś chujnia, nie miałem czasu jeszcze pograć 3. War Thunder - niestety trzeba założyć nowe konto, nie a się (chyba) użyć tego z PC, więc jeszcze nie odpalałem. 4. Warframe - jakieś f2p bieganie w coopie (4 osoby z tego co grałem) 5. The Playroom - jeszcze nie odpalałem 6. DC Universe - ale nawet nie ściagałem.
Sterowanie głosowe oczywiście jest. Microsoft z tego robił unikalny feature, a się okazuje, że Sony to po cichu zaimplementowało nawet się tą bzdurką nie chwaląc. Integracja z tweeterami, facebookami - ja z tego nie korzystam.
Problemy z PSN - wczoraj nie mogłem przez 2h się zalogować, cieżko wejść do PSS, trofea raz się synchronizują a raz wywala błąd etc. Miejmy nadzieję, ze to z powodu tego, że wczoraj trochę luda sie rzuciło.
No games - tak szczerze Killzone to shit, tzn. grafika obłędna (ale widać niedoróbki w niektórych miejscach), ale samo granie jest bee.
|