Dla mnie Arena to osobna gra, ciezko mi ja polaczyc z Constructed Play bo za duzo czasu zabiera
![:(](./images/smilies/icon_frown.gif)
Zwykle jest to albo, albo wiec pozostaje przy constructed.
Cytuj:
Jak najszybciej wylevelować klasy? Po F4 chyba spróbuję się w to pobawić, ale mnie interesuje przede wszystkim gra competetive z żywym graczem, więc wszystkie pośrednie, wymagane etapy chciałbym przejść możliwie szybko. Nax+1 wing BWL+ 40 classic będzie dobrym wyborem na start?
nie ma jakiegos sposobu do levelowania klas.
Zalezy tez jakim deckiem chcesz grac, do agresywnych deckow to nie trzeba duzej kasy, dosc latwo i tanio mozna cos zrobic, dlatego tez wiekszosc przeciwnikow bedzie grac aggro deckami.
Z paczek polecam classiki, reszte potrzebnych kart z innych expansion packow sobie wycraftujesz
Co do adventures:
stąd karty ktore są niezbędne do większości top decków to:
- Neutrale - Haunted Creeper, Mad Scientist, Zombie Chow, Sludge Belcher, Loatheb
mniej potrzebne - Nerubian Egg i Shade of Naxxramas sa rowniez wykorzystywane ale sytuacyjnie.
- Klasowe - Duplicate, Avenge, Dark Cultist, Voidcaller i Death's Bite
Jest ich dosc sporo, choc karty sa
glownie do control deckow, no i bardzo potrzebny sekret do Paladina w obecnym meta.
Naxx kampanie najlepiej robic z deckami z hearthpwn, jest dosc ciezka i trzeba konkretnych deckow.
Z BRM natomiast wiekszosc kart jest niezbednych do dragon deckow, Emperor Thaurissan z pierwszego skrzydla jest bardzo potrzebny do combo deckow, Nefarian do control decka. Poza tym z klasowych Quick Shot do aggro Huntera i calkiem tani beast dla Druida.
Na poczatek BRM imo mozna sobie odpuscic, zobaczysz jak ci sie gra i czego ci brakuje.
PS. wczoraj z paczki wyciagnalem zlota legendarke, dzisiaj za tavern brawl kolejna legendarke hehehe