Dla zainteresowanych, nakreślę szybko zasady na serwerze EPIC, składa się z czterech serwerów/kontynetów połączonych droga morską, dwa kontynenty nazwijmy je to dobre królestwa, jedno to złe, wszystkie trzy są dla siebie wrogie, centralny kontynent pozwala na tworzenie terenów z wpływem danego królestwa ale i na ogłoszenie niepodległości i budowę własnego, wystarczy 15 graczy i można już działać.
Oczywiście full loot i strata skilli to straty po zginięciu, łódkę czy statek chroni tylko dobry zamek, który można oczywiście otworzyć wytrychem.
Co do budowania czego kolwiek w tej grze to jest to konieczność by ochronić ludzi podczas jak chcą coś wyprodukować czy zwyczajnie się wylogować.
Dlatego powstaje setki settlementów graczy, jedni robia domki plus ogródek i zagrode, inni nastawieni bardziej na pvp muszą zadbać by wróg nie zniszczył wszystkiego do cna.
Dlatego buduje się wszystko z wykorzystaniem ukształtowania terenu, usypuje się wielkie wały, które trudno przejść, robi się wejścia przez kopalnie, tunele, ślepe tunele, labirynty, bramy wykute w skałach, jaskinie, porty w jaskiniach, tunele do szybkiego ataku na tyły wroga, przekopuje sie kanały, buduje się miejsca na konie czy łodzie rezerwowe.
Generalnie przeciwnik może użyć katapult, usypać rampy z ziemi, wkopać się do miasta, zrobić wykop z morza by wpłynąć statkiem po łupy, zniszczyć każdy element, wyciąć lub ukraść konie i wszystkie rzeczy jakie się zrobiło.
Jak to boli to trzeba się samemu przekonać, konie to nie magiczna praca w plecaku, konie trzeba znaleźć i hodować, z czasem pojawią się młode lepsze od rodziców, niestety czas biegnie i konik w końcu zdechnie jeśli oczywiście nie zginie od wroga.
Myślałem że opisze wszystko, jestem dopiero przy paru tematach, a post wielki, więcej nie chce mi się już