Compton napisał(a):
Ossur napisał(a):
Na keye jest po 106
Gra ktora jest PSEUDO MMO (czyli single player z elementami - mocno okrojonymi - MMO ) moge za nia zaplacic raz i grac ile chce i kiedy chce - bez abo
lub
nie placic za sama gre (sciagniecie ze strony) a placic tylko abo .. powiedzmy 12,99 $
Najlepszym przykladem na 1wsze rozwiazanie jest GW.
Niestety TSW nie zalicza sie ani do 1 ani do 2 grupy.
Pokaż mi mmo, które od samego początku do samego końca nastawione jest na grę w grupie? I pls, nie piszcie znowu, że GW2, bo jak GW2 "mocon" nastawione jest na grę w grupie zobaczymy pół roku po premierze, gdzie w startowych lokajach nie będzie ludzi do robienia eventów grupowych (vide public quest w Warhammer Online) a "starym dupom" nie będzie się chciało wracać na startowe lokacje, bo po co. I tak wiem, że TSW dla bardzo dużej grupy ludzi z mmorpg.pl jest po prostu za trudne, bo jak już trzeba rozwiązywać zagadki to zonk - "i co dalej?". No ale lepiej udawać macho i pisać, że to pseudo mmo (pseudo mmo to jest "GW1"). Każde mmo ma questy dla graczy solo i dla grup a te grupowe, z porządnym sprzętem, to i tak można zrobić solo. Ja nikogo nie zamierzam przekonywać jakie jest TSW, ale też nie będę patrzył jak ludzie piszą głupoty. I żeby nie było, na GW2 czekam z niecierpliwością, ale nie stoi nic na przeszkodzie, aby grać w obie gry (GW2 mam bez abonamentu, a TSW mam z lifem). A z TSW cieszę się, bo:
1. Nareszcie mam grę, która akcja jest umiejscowiona w obecnych czasach (ile można wałkować fantasy? ble).
2. Chodzę w "normalnych" ciuchach a nie w shoulderach 100x większych od mojego ciała.
3. Mogę biegać z karabinem maszynowym i pistoletem (to, że dostałem mmo w realiach modern, wcale nie oznacza, że musieli dać mi ten karabin).
4. Nareszcie, po bardzo długim czasie, gra z trudnymi i ciekawymi misjami (nie wszystkie takie są, ale ważne, że są).
5. Ciekawe instancje bez 10000000000000000000000 trashów do zabicia przed bosem (tu dodatkowa każda instancja to bardzo ciekawa historia z ciekawą narracją w tel).
6. Zombiaki, zombiaki i jeszcze raz zobiaki a nie orki, gnomy, elfy, elfy i jeszcze raz elfy. Chyba najlepsze filmy związane z elfami to te (oczywiście dotyczące innej gry, ale i tak są dobre):
http://www.youtube.com/watch?v=ESE-QzPpZ50http://www.youtube.com/watch?v=zxFKDzW0qdg7. Inne ciekawe rozwiązania to oczywiście brak poziomów, świetny rozwój postaci i nareszcie nie muszę robić 100 tysięcy altów, aby spróbować czegoś innego, wystarczy, że mam jedną postać.
Zabawne jest to, że pograliście jeden darmowy weekend i stwierdzenie to pseudo mmo. Lokacje startowe zawsze są łatwe, ale zapraszam do Egiptu, wtedy pogadamy.