WURM wymaga 64bit java i ustawienia by korzystał klient z karty graficznej, a nie z integry co domyślnie się włącza, wtedy na max grafa i jest ok. Zabol, to nie jest gra dla ciebie. High, u mnie działa w systemie wszystko z ta java 64bit.
Jakość grafy, nie wiem do czego porównywać ale nie wysilam się na to, świat na max detalach jest ładny, duży wpływ na to ma jak ludzie go zagospodarują, same tekstury są uproszczone, nadrabia oświetlenie, ładnie zrobiona woda i odbicia w nim, zabudowa jeśli ktoś przemyśli to jest ładna, nie porównywałbym tego do MO, WURM działa poprawnie, trzeba brac pod uwage że tu kazde pole mapy jest możliwe do zmiany przez graczy, terraforming np xsyona wykończył, a tu jest to dobrze przemyślane. Jest to jedyna gra gdzie kopalnie to osobny świat, możliwość ich budowy włączania w fortyfikacje jest genialny, jaskinie/porty gdzie można wpływać łódkami, tajne przejścia, blokowanie podkopów czy usypywania ramp z ziemi, co jakis ludzie wymyślają różne ciekawe rzeczy i zastosowania.
Świat w tej grze żyje, nie dlatego że skrypciki coś tam robią tylko to gracze cos robią, opuszczone wioski są adoptowane przez nowych, budowane nowe projekty, usypywanie wysepek, budowanie twierdz na nasypach gigantycznych, kanały żeglugowe, drogi przez pustynie, ogrodzenia, oświetlenie, jak na tak mała gre i tak mała ilość graczy nadal mam momentami opad szczeny.
_________________ "I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."
|