Cytuj:
2004-05-30 12:07, Calis napisał:
Ha po pierwsze nie porownuje z pw ani z jakakolwiek inna uczelnia!
a to czemu ?? i z czym porownujesz ???
Cytuj:
Po drugie zmierzam do banalnego stwierdzenia, iz uczelnie platne maja to do siebie, ze zawsze beda przyjmowc ludzi z kasa i dopoty dopoki beda regularnie placic zadna sila ich stamtad nie ruszy. A takich ludzi jest niestety
sporo...
Ech wsio nie tak, gdyby nie to ze np. PJ czy Kozminski naprawde daja ci szanse na zdobycie wyksztalcenia na najwyzszym poziomie (szanse, reszta zalezy od ciebie),
to nikt by nie placil takiej kasy za czesne.
Pozatym rankingi wprost czy newsweeka cos jednak mowia.
Moim zdaniem twoje zdanie o platnych uczelniach jest bledne, przynajmniej ja mam inne.
Istnieje taki trend pakowania wszystkich platnych uczelni do jednego wora i krytykowania, podobie jak np. plucia na Gatesa i nazekania na MS Okna, i to glownie ustami tych ktorzy ani o tych uczelniach ani o systemach op. pojecia nie maja.
Cytuj:
Jesli zas chodzi o czesne to za te pieniadze, ktore placimy to wykladowcy/cwiczeniowcy powinni byc lepiej dobierani pod katem wiedzy jak i umiejetnosci jej przekazywania.
I tylko tyle
no moze ja dziwny jestem
(chyba kojarzysz koleszke).
Generalnie czesto sie spotykam z takim biernym nastawieniem ( u znajmoyych z wielu uczelni) ktore mnie wk**wia ostro, to klientowi ktory zaczyna nauke powinno zalezec na tym aby nauczyc sie jak najwiecej a nie zdobyc wpis do indexu i miec z glowy.
Ja poprostu jestem zdania ze wartosc szkoly czy uczelni bardziej oddaja jednostki ktore dzieki tej szkole/uczelni cos osiagneli niz glaby ktorych wszedzie sie troszq znajdziesz
pozdro
<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Falghar dnia 2004-05-30 15:01 ]</font>