Napiszcie jak odbieracie PoP, jakies ulubione miejsca, rady itp.
Ja podziele sie tym co ja wiem:
PoN
-Werewolves (wzdloz sciany, na lewo od GY), szybki respawn rate, potrafia rzucac gemy (i zwykle do PP jak i np. do nowych recept jewelry).
Mozna robic bez enchantera, ale wtedy trzeba byc przygotwoanym na hardcore'owe akcje i trza miec 2-3 tanki. FD pull malo pomaga, bo jak wiele stworkow w PoP'ie one sa linked. Ogolnie oceniam to tak srednio (dobre dla postaci ponizej 60, bo stosunkowo latwo utryzmac)
-Hobgoblins:
-bardzo twarde, znakomity exp, moga rzucac gemy w stylu BD. Potrzebna nieslychanie silna grupa zeby to dobrze utrzymac i glebiej wejsc w jaskinie. Ale oplaca sie.
PoD:
-Spider CAves - po pierwszych pajakas wpadlismy na grupke bubonic costam, zalagowalo enchantera, kolesie zabili z HT encha, potem kleryka, a reszta juz padla oczywiscie z braku supportu. Przy ostrozniejesze grze potenjalny dobry exp
-Pajaki w okoliy jaskin.
Pierwsze, z przewaga typu kleryk (Terrcostam ;p)
dalej wzdloz sciany Defiler (typ SK, maja HT okolo 870 + DoT i Snare)
Fantastyczny exp dla dobrej grupy. (z 60 cle, 2 x 60 war, 60 sham, 61 rog, 60 ench robilismy sieczke z obu spotow - czyscilismy oba rowniotenko
)
Szczury/moskity/zielone cosie (wzdloz sciany przy zone in) - exp sredni ( w porownaniu z pajakami) ale moskity daja juz wiecej, tyle ze dosc ryzykowne (maja jakis proc za 600, + life tap + cala masa paskudztw)
PoI
-jezeli jest malo osob fantastyczna strefa. szybki repop stworow, nie ma roamerow, po prosu idziewsz wzdloz kanionu wte i we wte i kosisz po kolei
mnostwo czesci tam spada do tinkerowania... po prostu MNOSTWO ;D
Exp gorszy niz na pajakach, ale o wiele zabawniej (chyba, ze jest tlok
)
No ogolnie PoP uwazam za bardzo udany dodatek, walki sa naprawde ekscytujace, za kazdym razem jest taka niepewnosc,c zy kleryk wyrobi sie z CHealem hyhy
Wreszcie ludzie musza sie nauczyc dobrze grac, bo w PoPie za bledy placi sie zazwyczaj ciezko. Zly aggro control? Malo kto wytrzymuje pare hitow za 300, potem sie od razu ucza, by nie przesadzac i zostawic tankowanie tym, co powinni hyhy.
Dobra, dopisze cos wiecej jak mi sie zechce