co do serverów pvp to jest ich kilka i mają różne zasady pvp i looto. Na sullonie naprzykład lootujesz tyklo kase i coina
o ile wiem to najlepi w pvp są Droodzi i Wizardzi.
Jeśli chodzi o klasy to
War -- w zasadzie bierze obrażenia osłaniając innych własną klatą
Pally -- ni to war ni to cler przeważnie robi to co War
ShadowKnight -- ni to war ni to nekro przeważnie udaje war
Monk -- mala odmiana monk to damage dealer ale wada jest taka że bardzo słabo opancerzony dostaje szybko wpierdy jak jest sam
Rogue -- kolejny damage dealer jego podstawowa umiejętność to Back Stab ale działą tylko jeśli stoj za przeciwnikiem więc bez war nie ma szans
Bard -- bardzo ciekawa kombinacja melee klasy i castera w sumie za War nie ma szans robić ale bardzo dobrze wspomaga grupę swoimi piosenkami które stackują się efektem ze wszystkimi czarami. Jest dosyć terudny w prowadzeniu bo trzba szybko zmieniać piosenki żeby dalo sie utrzymać kilka efektów na raz
Ranger -- ni to war nie to drood
no i chyba to wszystkie melee teraz czyści casterzy
Wizz -- pan zniszczenia w EQ największe obrażenia w spellach i do tego posiada teleporty wiec może łatwo podróżować nie leczy i nie buffuje a dodatkowo musi bardzo uważać z zadawaniem tych obrażeń bo dostanie wpierdy
Mag -- czary ofensywne słabsze od Wizzarda ale duży plus w postaci peta kótry dobrze prowadzony z powodzeniem robi za 7 członka grupy. (w grupie jest max 6 osób)
Nekro -- podobno najlepsza klasa do solowania bardzo dobry pet i sporo ciekawych czarów aczkolwiek głównie DOT (Damage Over Time)
Cleryk -- podstawa karzdej grupy bez niego War ginie szybko i już nie ma kto brać obrażeń za całą grupę
Drood taki Cleryko(leczenie) Wizzardo(porty) Shamano (buffy) niewiadomo co. Klasa bardzo wszechstronna i w sumie bardzo fajna (ja ich lubie
Shaman -- przyzwoity pet, w grupie przedewszystkim świetny w buffowaniu, trochę też potrafu leczyć ale w sumie chyba nie zabardzo
Beastlord -- o tej klasie wiem w sumie najmniej ale z obserwacji wynika że jest to melee z petem czyli tak naprawdę zamiast jednego melee masz 2
Last but not ..
Echanter -- (mógłby się długo rozwodzić na temat tej klasy ale w skrucie dwie rzeczy)
1. Buffowanie
2. Crowd Controll
jeśli ktoś chce coś dodać to proszę bardzo
(Tux nie zabijaj mnie pls to jest moja subiektywna i może troche blędna opinia)