No jako pierwsze to dzien dobry panie i panowie totaj na forum
Ci z was ktorzy sa w BL na Tarew Marr beda wiedzieli kto ja jestem
Ja czytam to forum joz od jakiegos czasu ale jakos bylem za leniwy zeby cos tu napisac ... no w koncu przyszedl czas.
Mezowanie jednego moba nie powinno byc zadnym problemem. Zaluzmy ze enchanter uzywa
Apathy. Jak widac to kosztuje 225 mana i trwa 9 ticks. Kazdy tick w EQ trwa 6 sek. czyli ten czar trwa 54 sek. No ale zeby miec czas na recast w razie fizzla lub resist zalozmy ze trzeba recastnac to po 7 ticks czyli 42 sek.
Na rajdzie enchanter powinen miec przynajmniej KEI i POTN na mana regeneracje. To daje mu na tick 14+8=22 mana regen. Czyli w ciagu 7 ticks on regeneroje 22*6=132 mana. Do tego dochodzi jeszcze naturalna regeneracja ktora licze konserwatywnie na 10 mana na tick (ok do tegeo trzebe siedziec ale czemy nie). To daje nam dalsze 60 mana. W sumie regenrujemy 192 mana. Czyli mezowanie jednego mobu kosztuje nas 225-192=33 mana na 42 sek. Zeby trzymac mob mezed przez 30 min potrzebujemy 1419 mana.
I to jest tak zwane "worst case scenario" Bo nie uwzglednia specializacjy, SCM i ja raczej mysle ze naturaly mana regen jez wyrzszy niz 10 na tick. Do toge dojda jeszcze lepsze buffs jak VoQ(18)+SD(9)+POTN(8)+Chorus of Marr(21) = 56 mana na tick. No i oczywiscie mod rods. Z tym to juz raczej wyglada ja mezowanie jednego moba raczej regenruje mana niz kosztuje
<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Tarrak dnia 2003-08-29 03:09 ]</font>
<font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: Tarrak dnia 2003-08-29 03:13 ]</font>