Jak zapewne wszyscy wiedza aby uzyskac dostep do
Plane Of Valor / Plane Of Storms konieczne jest wykonaniego jednego z 7 dostepnych triali
( w Plane Of Justice )
Ja mialem przyjemnosc uczestniczenia w
trial of execution.
Aby uzyskac mozliwosc brania udzialu w trialach nalezy odwiedzic Mavuina ( o ile dobrze pamietam ) w PoJ - znajduje sie w ostatniej celi w basement tzw. deathrow.
"Trial grupy" formuja sie przewaznie w trial roomie. To taki pokoj w ktorym znajduja sie moby "Tribunal". Group leader podchodzi do takiego goscia, mowi "Ready for trial execution" i zaczyna sie zabawa.
Grupa laduje na kwadratowym placu ( jeden z rogow sluzy przewaznie za "spot" ). Znajduje sie tam gilotyna i skazaniec. Po jakis 20 sek. pojawia sie pierwsza fala mobow ( 4 sztuki, dark blue do 61, bija za 270 - 350 ) a do pokoju wchodzi
Egzekutor.
Zabawa polega na tym zeby ubic wszystkie moby zanim Egzekutor dotrze i skasuje skazanca. Jezeli nie zdazymy to idzie sie do "an agent protector" ( stoi w rogu ) i mowi "Return" - ladujemy w trial roomie.
Sa 4 fale mobow ( kazdy po 4 sztuki ). Kazdy z mobow jest PH nameda ( kilka rodzaji ) wiec moze zdazyc sie ze raz na jakis czas trzeba bedzie skasowac jakiegos nameda.
Pozniej trzeba ubic samego Egzekutora ( podobno hittuje za 750 ale to nic nie pewnego, tak slyszalem )
Z tego co wiem sa 2 popularne taktyki:
AE Groups
Cleric + Chanter + 2x Wizard +2x Extra
DPS Groups
Kleryk + Chanter + Tank + 3x DPS
Ja osobiscie gralem w skladzie: Kleryk + Chanter + SK ( tankowal bez problemow ) + 3x necro.
Nie udalo nam sie co prawda ale 2x nie wyrobilismy sie przy 4 fali
Najwazniejsze to zeby s z y b k o dzialac.
Wczoraj ten trial zrobila grupa 6x necro wiec to nie jest takie trudne. Za pierwszym czy drugim razem przewaznie nikomu sie nie udaje.
Dobra to tyle. Jak sie to komus przyda to fajnie a jak nie to trudno