Swoją drogą, przyszły sezon będzie chyba najciekawszy od wielu lat.
Real - nowy trener, pewnie kilka wzmocnień typu Carvajal, Cavani. Mówi się też o Bale'u i Isco + wykupienie Casemiro i włączenie go do pierwszej drużyny. Barcelona - mają już Neymara, który może okazać się niewypałem, albo strzałem w dziesiątkę. Polują też na bramkarza - tutaj wymienia się bardzo często ter Stegena; do tego jakiś stoper. Bayern - zobaczymy, co wymyśli nowy trener. Mają już Goetze, pewnie dojdzie i Lewy + ktoś jeszcze, jeśli wierzyć zapowiedziom. Ciekawe, czy Guardiola będzie chciał Bayern grający tiki-takę. Borussia - stracili już Goetze, stracą pewnie i Lewego. Do tego nie wiadomo, czy nie sprzątną im Reusa, choć niby wypowiadał się, że chce zostać. Jako wzmocnienia wymienia się chociażby Eriksena i Papastathopoulosa. Chelsea - nowy trener, najprawdopodobniej Mourinho. Standardowo już mogą znowu poszaleć na rynku. Mówi się o tym, że Mou nie widzi w składzie Torresa i jest zainteresowany Joveticem z Fiorentiny. Manchester United - nowy trener, który planuje już sprowadzić Fellainiego z Evertonu. Ciekawi mnie, jak poradzi sobie Moyes, bo presja będzie ogromna. Do tego chęć sprowadzenia Ronaldo z Realu. Manchester City - nowy trener, któremu być może uda się stworzyć lepszy projekt, niż Manciniemu. Tak naprawdę, to skład już teraz mają przepotężny, ale pewnie i tak kilka transferów zrobią... bo mogą. Arsenal - Wenger zapowiada, że w tym okienku Arsenal ma przeznaczone około 100 mln. na transfery. Może być ciekawie i pierwszy raz od wielu lat wydadzą więcej, niż zarobią podczas okienka transferowego. PSG - prawdopodobnie nowy trener (Ancelotti do Realu?), skład potężny, podobnie jak w przypadku City. Kwestia tylko kto ewentualnie zastąpi Carlo i czy uda mu się ogarnąć drużynę. Potencjał na pewno jest. AS Monaco - benjaminek Ligue 1, o którym normalnie bym nie wspomniał... ale szykuje się bardzo ciekawa ekipa, odkąd miliarder Rybołojew szasta kasą. Kupili już za 70 mln. Moutinho i Rodrigueza z FC Porto. Mówi się też o Valdesie z Barcelony, czy Falcao z Atletico. Podobno mają przeznaczone na transfery około 200 mln. Juventus - Conte bardzo fajnie prowadzi Juventus. Brakuje im jednak typowego napadziora, który kończyłby akcje. Za darmo przychodzi Llorente, mówi się też m.in. o Joveticu, czy Higuainie. Napoli - nowy trener (Benitez), może być ciężko, jeśli pozbędą się Cavaniego, jako, że głównie na nim opiera się ich gra. Milan - prawdopodobnie nowy trener (Allegri w Genoi?); potencjał na pewno jest. Inter - nowy trener, prawdopodobnie Mazzarri z Napoli. Ten sezon zupełnie nieudany, więc będzie co poprawiać.
Wymieniłem tylko te ekipy, które przyszły mi do głowy ze względu na większe zmiany.
|