20min przed grillem posypać solą do marynowania ( zmiękczającą ) dostępna w każdym dużym markecie ( nie zawiera chemii ), a samo grillowanie to kwestia wyczucia, za długo będzie suche i twarde, za krótko będzie surowe, temperatura istotna, nie ma sposobu łatwego
Bahamut napisał(a):
Szukam dobrego salami peperoni na pizze, możecie coś polecić? Próbowałem już prawie każdego salami jakie jest dostępne w moich osiedlowych sklepach i w Piotr i Paweł, ale wszystko śmierdzi konserwantami. Jedyne salami
pepperoni znalazłem w PiP na wage ale też śmierdzi chemią, jest jeszcze takie paczkowane od Morliny, ale też chemia
Może znacie jakiś sklepik w wawie ale jakiś sklep internetowy?
prawdziwe salami ma sporo gorczycy, która nadaje kwaskowy smak i to ta "chemia", która wyczuwasz, do gastronomi kupuje się inną, w sellgros jest, różni się tym że jest miększe i wydaje się na oko że surowsze.