Bzdury shp pisze, owszem część rowerów jest mocno zużyta ale nie zniszczona, ostatnio sporo jeżdżę po mieście Veturilo i ani razu nie trafiłem na rower w jakimś strasznym stanie. Najczęstsze problemy to nie wyregulowane przerzutki, parę razy zdarzyło mi się że siodełko nie chce się podnieść wyżej ale to szczegół chyba że ktoś ma 2m wzrostu. Parę razy widziałem rowery gdzie spadł łańcuch, mi też raz spadł ale założyć to raczej nie problem, prócz tego że się ubrudzisz
Odnośnie podpinania to prostu trzeba wiedzieć jak to zrobić i upewnić się, jeśli zrobisz to poprawnie to rower z automatu zostanie zwrócony w stacji i zobaczysz to na ekranie, nic trudnego.
Do 20min masz za free, jak zdasz to od razu możesz brać inny lub ten sam po 5min czekania, ale jeśli próbowałeś wypożyczyć inny a się nie dało (ze 2 razy miałem sytuację że zaczep nie puszczał) to po oddaniu zablokowanego możesz brać od razu ten na którym jechałeś. Matka dziewczyny miała jakąś sytuację że była ostatnią osobą która korzystała z roweru a został on znaleziony gdzieś na mieście w krzakach i jej blokneli na tydzień konto bodajże ale miała reklamować, skoro zdała poprawnie w stacji.