Wracając do tematu to imo MW jest dobrą grą ma wiele zalet. ale ma też duuuuże wady. Wspomniany system walki, który jest tak nudny, że można przy nim zasnąć
Pozatym fabułą jest ciekawa, ale poprowadzenie wątku głownego w grze tak nudne , że hej. gdzie tu jakieś zwroty akcji czy inne sposoby prowadzenia opowieśći. Tu jest tylko "idz tam, zabij tego, przynieś to..." Wogóle nie odczuwałem, że to jest głowny quest... Świat jest rozbudowany to fakt, podobało mi się, że nie ma wytyczonych ścieżek i można chodzić gdzie się chce, to niewątpliwa zaleta tej gry
Muzyka i efekty dzwiękowe to też wyższy standart. Mnogośc questów to też zaleta, a następną wadą jest usunięcie porusznia się na koniach
Wytłumaczyli, że Morrowind to wyspa znajdująca się daleko od kontynentu i nie występują na niej konie, troszkę płytkie
Fajnym pomysłem, jest czytanie książek w grze, które zawierają wiele ciekawych informacji i pomagają wczuć się w klimat. Podsumowując powiem, że kiedy Morrowind miał premierę i zagrałem w niego t owydawało mi się, że nie może być nic lepszego w tym gatunku gier, ale tak samo mówiłem o seriach Gothic, Baldur's Gate, Icewid Dale, Neverwinter Nights a także o Dungeon Siege, KOTOR i Final fantasy (jRpg ale też pokrewny gatunek) ...każda coś tam wniosła do gatunku, ale nie jest ideałem... Czekam na najnowszą odsłonę Elders Scrolls, jestem ciekaw czy przyniesie powiew odświeżenia