Też jestem z Trójmiasta
heh
Mam dwóch znajomych z którymi mógł bym grać ale to pewnie za mała grupka??
@EDIT
W Empiku ostatnio chyba widziałem zestawy Warhammer'a tylko nie rozumiem jak to jest:
1.Jak kupuje jakiś zestaw, np. taki
http://www.rebel.pl/product.php/1,1158/ ... -Gran.html to w środku mam historię/scenariusz według którego muszę prowadzić rozgrywkę czy jest to zwykła gra w której robię co chcę i dążę do pokonania przeciwnika?(Czyli coś w rodzaju komputerowej strategi tylko że na real'u)
2.Czy taką grę rozgrywa się obojętnie na czym czy musi być odpowiednia plansza?Chodzi mi o to czy to może być na gołym stole czy trzeba zrobić lub dostaje się w zestawie specjalną mapkę/planszę?
3.Czy mogę stworzyć sobie dowolną planszę o byle jakiej wielkości,z byle jakimi elementami które się na niej znajdują,stworzyć sobie np. dwie armię wybierając figurki jakie mi się tylko podoba (np. kupiłem sobie 10 różnych zestawów takich jak można zobaczyć w linku wyżej i wybieram sobie z nich figurki)i rozegrać na tej planszy zwykła potyczkę w której chodzi tylko o pokonanie przeciwnika?
4.Widziałem też do kupienia jakieś specjalne książki do takich gier,czy są one niezbędne czy jest to po prostu dodatek który można ale nie trzeba mieć?
Może są to głupie pytania ale naprawdę się w tym gubię i nie wiele z tego rozumiem a bardzo chciałbym czegoś takiego spróbować.