- Battlestar Galactica
Dobry serial sci-fi z wieloma ciekawymi wątkami i zwrotami akcji. Najsilniejszy punkt to fabuła.
- Bones (Kości)
Kryminał z humorem. Każdy odcinek rozwiązuje jakąś zagadkę. Ciekawe relacje między bohaterami. Jeden z moich ulubionych.
- Californication
Zobaczyłem kilka odcinków i nie wciągnął mnie jakoś. Jak znajdę czas to może spróbuję zobaczyć kolejne.
- Chuck
Super agent-nieudacznik. Połączenie komedii z akcją. Ogląda się nawet przyjemnie.
- FlashForward
Serial ciekawy, ale mam wrażenie, że sami scenarzyści zaczynają się tracić w nim. Dobija mnie w nim ten sztuczny sposób pokazywania jak rośnie napięcie, poza tym OK.
- Heroes
Dość dobra fabuła, jeżeli nie zrażają cię superbohaterowie itp. to warto zobaczyć.
- House
W tej chwili chyba najciekawszy serial jaki jest. Gorąco polecam.
- Lost
Oglądałem 3 sezony. Z każdym kolejnym odcinkiem i wprowadzanymi "odpowiedziami" staje się moim zdaniem słabszy. Obecnie nie oglądam już dawno.
- Monk
Kolejny kryminał z nuta komedii, osobiście wolę BONES.
- Stargate Atlantis
Serial zrobiony pod fanów SG-1, moim zdaniem słaby (obejrzałem wszystkie sezony, ale itak słaby
).
- Stargate SG-1
W obecnej chwili nie prezentuje się zbyt okazale, głównie ze względu na dość naciąganą fabułę i zwroty akcji (nawet jak na sci-fi). Ale te naście lat temu wymiatał
- Stargate Universe
Kolejna próba zarobienia na pierwowzorze. Zobaczyłem 5 odcinków i nie dałem rady dalej.
- Supernatural
Bracia walczący z demonami Takie Buffy: Vampire Slayer dla starszych i nie tylko.
- V
Kosmici atakują i są wśród nas! Sam serial jest bardzo dobry, remake starszej wersji (podobnie jak Battlestar Galactica)
NIE JEST TO SERIAL PEŁEN EFEKTÓW SPECJALNYCH, BŁYSKÓW LASERÓW ITP. Oglądam obecnie i jeden z lepszych ostatnio.