CAsteldecima napisał(a):
brazz napisał(a):
Reklamowanie pokera również jest nielegalne, robisz to na polskim forum.
to nie jest reklama hazardu tylko reklama szkoły pokerowej gdzie uczysz się grać...
jako osoba mająca obecnie sprawę sądową za reklamę hazardu, choć go nie reklamowałem, bo się nim nie zajmuje, powiem że gówno wiesz.
Art. 29. [Zakaz reklamy i promocji; zakaz informowania o sponsorowaniu]
...
8. Za reklamę i promocję gier cylindrycznych, gier w karty, gier w kości, zakładów wzajemnych lub gier na automatach uważa się również reklamę i promocję produktów i usług, których nazwa, znak towarowy, kształt graficzny lub opakowanie wykorzystuje podobieństwo lub jest tożsame z oznaczeniem gier cylindrycznych, gier w karty, gier w kości, zakładów wzajemnych, gier na automatach, kasyna gry lub punktu przyjmowania zakładów wzajemnych albo z firmą, nazwą lub oznaczeniem podmiotu prowadzącego działalność w zakresie gier cylindrycznych, gier w karty, gier w kości, zakładów wzajemnych lub gier na automatach.
Podciągnąć można pod to wszystko, łącznie z noszeniem koszulki z wizerunkiem karty do gry, ale na razie celnicy w celu zwiększenia statystyk w realizacji ustawy "hazardowej" ścigają w internecie ( bo według nich wszystko co w internecie to reklama) witryny na których znajduje się cokolwiek o pokerze , ruletce.. przede wszystkim wszelkie znaki graficzne lub fotki kojarzące się z jakąkolwiek grą hazardową, nawet jeżeli to są kostki do chińczyka.
Ja też się tłumaczyłem że to nie reklama hazardu tylko reklama firmy organizującej eventy... teraz sąd rozstrzygnie.