Ozzie napisał(a):
Spamerzy posuwają się juz do wysyłania listów z pogróżkami do ludzi z listy
http://www.bluesecurity.com/, mnie takie grożenie tylko bardziej zachęca do zainstalowania Blue Frog, bo oznacza to, że system działa a spamerzy obecnie srają po gaciach.
Spamerzy nie maja podstaw do robienia w portki, bo system w zaden sposob im nie zagraza. Malo tego oferuje pomoc spamerom, i zapewnia ze jesli przystapia to nie beda mieli problemow z agencja antyspamowa (nie wiem jak sie ten organ nazywa).
Tak dlugo jak nie ma obowiazku przystapienia przez firmy spamujace do projektu, tak dlugo nie bedzie on stanowil zadnego zagrozenia dla spamerow.
Jesli chodzi o maile. Coz, zastapienie jednego spamu innym mija sie z celem.
Jak mam mozliwosc wyboru miedzy grozbami i reklamami ktore laduja w mojej skrzynce to z dwojga zlego wole te ostatnie...
edit:
Znacznie lepszym rozwiazniem jest to co proponuja ludzie z listy ktora podal Xanth. Dodawanie listy spamerow do black list na swoich mail serverach.
Lista Blue Frog, to lista osob ktore nie zycza sobie spamu skierowana do spamerow. Inicjatywa jest po stronie spamerow, bo to od nich zalezy czy usuna te adresy ze swoich baz danych czy nie.