Ashton napisał(a):
1. na stronie ultimy pisalo 24h-48h
Bo taki czas doręczenia podaje poczta polska.
Ashton napisał(a):
2. niektorzy nie obchodza swiat
Rozumiem że mogą kogoś święta nie obchodzić, ale na pewno wiesz kiedy się odbywają, i jako inteligentny człowiek powinieneś przewidzieć że mogą być problemy z przesyłkami. Nawet w firmach kurierskich w ostatnim tygodniu przed świętami pewnie będą problemy, co dopiero na poczcie z której większość osób korzysta przy wysyłaniu wszystkich świątecznych paczek.
Ashton napisał(a):
3. dotad niemialem problemow z poczta polska.
Uważaj się za jednego z niewielu szczęśliwców
Ashton napisał(a):
4. co do stwierdzania iz jestem winny bo wybralem przesylke poczta - rownie winna jest ultima ktora oferuje taka przesylke.
Dobrze, źle się wyraziłem, to oczywiste że nie ma w tym twojej winy, co najwyżej pewna nierozwaga, ale ultima (jeżeli tylko wysłali odpowiednio oznakowaną paczkę) też nie za bardzo tu zawiniła. Winna jest poczta.
Tak na marginesie jest jeszcze jedna opcja, leniwy sku#$#@ listonosz (np u mnie w okolicy tylko tacy są), który ani ci awizo nie wrzucił do skrzynki ani nawet się nie pofatygował do drzwi. Moja propozycja (jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś) przejdź sie przed telefonem do U na pocztę i karz sprawdzić czy paczka nie doszła, i nie daj się zbyć tekstem że jak by doszła to było by awizo. Listonosze NOTORYCZNIE nie zostawiają awizo albo wrzucają wszystkie do jednej skrzynki etc.
Ostatnio mam agresora na pocztę, jak tylko widzę listonosza to mam ochotę mu kuku zrobić...