konrador napisał(a):
tam jest kompletne ZERO TEAMPLAYa
Po czym wnosisz? Pograles 2h na FFA? rofl. Nie zebym bronil, ale co ma brak teamplay'a na pubach do ogolnej chujowosci rozgrywki?
chętnie odpowiem, nie ma podziału na squady nie ma żadnycgh bonusów z gry w teamie. w kazdą gre mozesz grac w klanie z kumplami, ale gra może dostarczać narzedzi albo nie - tu ich nie ma. jak sa narzedzia to nawet w ffa ludzie trzymaja sie razem - tak jest w bf 2142 czy nawet bf2
nie jestem jakimś wielkim fanem BF, ale tam masz squady, w squadach masz rozkazy, rozkazy koordynujesz pomiedzy innymi squadami dzieki commanderowi. masz punkty (za te punkty masz trwałe unlocki) za wykonywanie tych rozkazów i bonusy np w postaci spawna na squadleaderze (czyli twój interes żeby nie umarł - a on np ma "radar" czyli widzisz pobliskich wrogów i moze wzywać suport commandera). masz komunikacje voice ze squad leaderem a sqauad leader ma ją z commanderem. możesz dostarczać squadowi leczenia czy amunicji
ale w bf nie ma headów i ogólnie jest masakra - za dużo przypadkowości za mało skila
rozgrywka w tej chwili crysis to totalny prymityw - pomijam że każdy lata z bazooką bo to łan szot wepon atm. gram w ta bete bo nie mam co robić i nawet niezle mi idzie mimo słabych klatek
nawet w americas army sa squady i chociażby medycy, aao to imo najlepsza gra (masz jedno zycie, możesz wygrać sam vs 10, masz oddech i widzisz to strzelając z kazdej broni, naprawde szybko się umiera (nie ma czegoś takiego że wraca życie - medyk głównie moze ci pomóc zebyś się nie wykrwawił na smierć), możesz grzeć nada i decydujesz jak bardzo, można nada rzucac na dwa sposoby tzn do góry i po ziemi, broń czasem się zacina, gra się na słuch - słychać szelest ubrania czy przeładowywany magazynek za scianą) ale ta grafika i chujowy engine ...
może tak jak crysis wyglada własnie CS ale dla mnie to kiepścizna - tzn fajna gierk ale poza grafa żadna rewelacja