zpieklarodem napisał(a):
wodny napisał(a):
Będzie trzeci sezon "Penny Dreadful".
Najwyrazniej doszli do wniosku, ze wypadaloby sie jakos zrekompensowac widzom po tym co zaserwowali w tym sezonie...50% czasu trwania ostatnich odcinkow to jakies calowanie na ekranie, wolny, nudny serial sie zrobil, a nie Penny Dreadful. Chyba ze to jest ich nowa recepta na sukces i trzeci sezon bedzie w calosci skladal sie z rozterek i milosnych vojazy glownych bohaterow.
Lekko ślamazarne tempo tylko dodaje klimatu według mnie. Jakoś nie przypominam sobie by w pierwszym sezonie był ogrom akcji. Było kilka walk z wampirami i tyle z tego co pamiętam. Mnie jara wyłapywanie wszystkim smaczków. Cholernie podoba mi się to w jaki sposób są pokazane wszystkie niecodziennie zjawiska i postacie typu wilkołaki. Jest to zrobione w miarę ze smakiem, lekko kiczowato, w sam raz. Jeżeli 3 sezon będzie trzymał ten sam poziom to chętnie obejrzę.
Blond Scully - można i tak:
http://www.ew.com/article/2015/06/25/th ... es-returnsFajnie, że nie będą odgrzewali starych historii. Oby jak najmniej zjebanej mitologii. Ta z komiksów daje radę, ta z ostatnich sezonów serialu była do dupy.