przeszedłem dziś demo Crysis i CoD 4, wynik Crysis<CoD głównie z powodu wymagań sprzętowych, podczas gdy w CoD mogłem grać na high w Crysis co najwyżej medium i około 18fps, na high miałem jakoś 13 (w obu grach 1024x768)
w CoD fajnie z kompanami się leci i eliminuje kolejne punkty oporu, a w Crysis'ie leci się solo jakimś mutantem z turbo doładowaniem (przynajmniej tak jest w demie, gry a'la rambo nie należą do moich ulubionych), coś nie widzi mi się za bardzo crysis multiplayer (a to jak dla mnie najważniejsza rzecz), w odróżnieniu do Call of Duty którego mam poprzednie części i do dziś w niego gram (nawet zaraz po napisaniu tego posta lecę popykać w CoD2)
Crysis
+ co mi się najbardziej podobało w Crysis'ie, no oczywiście grafika (przez kilka minut grałem na high, ale przy dużym zamieszaniu było trudniej), fizyka możliwość rzucania przedmiotami, ludźmi, koszenie drzew jak w jednej ze scen w predatorze, dobre checkpointy, hmm coś tam jeszcze było, ahh no i super zakończenie misji zachęcające do zakupu
- minusy, ofc wymagania, cholernie szybko amunicja mi się kończyła, tak jak z plusami coś tam jeszcze było ale nie mogę sobie przypomnieć
CoD
+ w zasadzie wszystko, rozsądne wymagania sprzętowe, bardzo dobra grafika (może nie aż tak dobra jak w crysis ale wystarczająca) fajnie zapowiadający się tryb multiplayer (z tego co widziałem w filmikach i wywiadach -
ShootinPutin187 ;p)
- nieskończona liczba wrogów do momenu aż się nie ruszy do przodu a za tobą ludzie z drużyny (przynajmniej takie odniosłem wrażenie), mały minus za noktowizor (przez to że widzimy tylko to co jest na środku ekranu trochę zamieszałem się w budynku)
teraz trzeba czekać na pełną wersję i na nim o wszystkim się przekonać, w Crysisa grać na bank nie będę (przynajmniej do czasu upgrade'u kompa), CoDa kupuje na bank, jeszcze tydzień do polskiej premiery cant wait