mmorpg.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 336 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość

PostNapisane: 2 lis 2007, 22:47 
Tzn. co rozumiesz poprzez head shoty? no pakujesz kulke w głowe i koles ma nara, normalka :).

Polecam gametrailers.com, ogrom filmów HD na temat CoD4, można popatrzec jak multi wygląda itd. podoba mi się to, że będziesz mieć status swoich broni tam, czyli im większa skutecznośc np. z m16 tym będziesz miał szybciej upgrady do niej. I takie tam. Fajnie się zapowiada, tzw. Must Have jak lubisz sieciówke, a patrząc na portale o CoD4, wiele osób wbije sie na samym początku na net już, więc zabawa będzie przednia.

PostNapisane: 2 lis 2007, 22:56 
git, wchodze w to :P
moze chcesz kupic crysisa :wink:

podnieciłem się HD z http://www.gametrailers.com/ 8)
tu jest duzo o multi http://www.gametrailers.com/player/20975.html

PostNapisane: 3 lis 2007, 00:09 
Zajebista jest ta laska co prowadzi wywiady n a gametrailers ":]

PostNapisane: 3 lis 2007, 00:17 
dyskusja na forum crysis (nieoficjalnym)

Crysis vs. COD4
http://www.incrysis.com/forums/viewtopi ... =11819&p=1

naprawde warto poczytac te 3 strony - za i przeciw obie strony medalu

a tu http://www.incrysis.com/forums/viewtopi ... d=8006&p=2 zobacz co zakonkuruje z crysisem w najbizszym czasie (na dole strony screeny)

PostNapisane: 3 lis 2007, 00:38 
Ta, fajne.

IMO, Halo 3 nawet nie pierdnie graficznie, reszta to samo. Jtes kilka opcji, Resident Evil i Far Cry 2, OF 2, Killzone, Assasin's Creed. Nic innego do mnie nie dociera.

Aha, w lutym/marcu nowy Splinter Cell ma wyjść, też wygląda pięknie, zresztą jak każda część.

Aha, mam prośbe. Skupmy się na PC ;p

Desh, zobacz to, pod wrażeniem jestem:

http://www.gametrailers.com/player/24242.html

PostNapisane: 3 lis 2007, 00:53 
Deshroom napisał(a):
dyskusja na forum crysis (nieoficjalnym)

Crysis vs. COD4
http://www.incrysis.com/forums/viewtopi ... =11819&p=1

naprawde warto poczytac te 3 strony - za i przeciw obie strony medalu

a tu http://www.incrysis.com/forums/viewtopi ... d=8006&p=2 zobacz co zakonkuruje z crysisem w najbizszym czasie (na dole strony screeny)

to są screeny z gameplay'a?! :P ło kurwa do niedawna takiej grafy nie było w filmikach, intrach różnego rodzaju, grafa lepsza niż w shreku ;)

coś ciemno to widzę aby moje "dopiero co" 2-letnie pudło pociągneło te gry

Sobtainer napisał(a):
Aha, mam prośbe. Skupmy się na PC ;p

skupmy się na PC, a na końcu wkleja link do gry na PS3 ;D ehh sob

Obrazek
yay Operation flashpoint 2, oj będzie się działo - btw to ci sami robią ludzie co jedynkę?

PostNapisane: 3 lis 2007, 01:26 
Varenthin napisał(a):
skupmy się na PC, a na końcu wkleja link do gry na PS3 ;D ehh sob

Ta, sorx ;p

BTW Flashpointa 2. To zdjęcie jest to kadr z filmu a nie z gry, obejrzyj sobie trailera, jest taka sama grafika. Chociaż nie ukrywam, że taka grafika zrobiła by wrażenie i pewno będzie podobna.

http://www.gametrailers.com/player/23842.html

PostNapisane: 3 lis 2007, 08:33 
zaraz obejrze ale ogólnie źle wróże grom w które nie bedą mogły grać tysiące ludzi - piszą o tym na forum crysisa w tym linku

single mnie raczej nie interesuje, moga byc na ekranie nawet dwie dzidy tylko ale druga musi styerowac drugi gracz. single mnie nudzi

Cytuj:

mnie się nie podoba, smierdzi singlem czyli w tym wypadku wyjatkowo drewnianym AI.
ten film jest dobrym przykładem czegos gdzie niby coś się dzieje ale tak naprawde to nic

interesuja mnie filmy z multiplaya z normalną bronia żołnierza gdzie widac że wali heady. nie obchodza mnie jakies tam bajery tylko sposób celowania 8)

PostNapisane: 3 lis 2007, 21:36 
przeszedłem dziś demo Crysis i CoD 4, wynik Crysis<CoD głównie z powodu wymagań sprzętowych, podczas gdy w CoD mogłem grać na high w Crysis co najwyżej medium i około 18fps, na high miałem jakoś 13 (w obu grach 1024x768)
w CoD fajnie z kompanami się leci i eliminuje kolejne punkty oporu, a w Crysis'ie leci się solo jakimś mutantem z turbo doładowaniem (przynajmniej tak jest w demie, gry a'la rambo nie należą do moich ulubionych), coś nie widzi mi się za bardzo crysis multiplayer (a to jak dla mnie najważniejsza rzecz), w odróżnieniu do Call of Duty którego mam poprzednie części i do dziś w niego gram (nawet zaraz po napisaniu tego posta lecę popykać w CoD2)

Crysis
+ co mi się najbardziej podobało w Crysis'ie, no oczywiście grafika (przez kilka minut grałem na high, ale przy dużym zamieszaniu było trudniej), fizyka możliwość rzucania przedmiotami, ludźmi, koszenie drzew jak w jednej ze scen w predatorze, dobre checkpointy, hmm coś tam jeszcze było, ahh no i super zakończenie misji zachęcające do zakupu

- minusy, ofc wymagania, cholernie szybko amunicja mi się kończyła, tak jak z plusami coś tam jeszcze było ale nie mogę sobie przypomnieć

CoD
+ w zasadzie wszystko, rozsądne wymagania sprzętowe, bardzo dobra grafika (może nie aż tak dobra jak w crysis ale wystarczająca) fajnie zapowiadający się tryb multiplayer (z tego co widziałem w filmikach i wywiadach - ShootinPutin187 ;p)

- nieskończona liczba wrogów do momenu aż się nie ruszy do przodu a za tobą ludzie z drużyny (przynajmniej takie odniosłem wrażenie), mały minus za noktowizor (przez to że widzimy tylko to co jest na środku ekranu trochę zamieszałem się w budynku)

teraz trzeba czekać na pełną wersję i na nim o wszystkim się przekonać, w Crysisa grać na bank nie będę (przynajmniej do czasu upgrade'u kompa), CoDa kupuje na bank, jeszcze tydzień do polskiej premiery cant wait

Ostatnio edytowano 3 lis 2007, 21:45 przez Varenthin, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 3 lis 2007, 21:41 
Crysis:

Dokładnie, single player może przejdzie, ale do multi to dopóki mi step up nie ruszy na GT też nie kupię. Tak jak Desh napisał, multi = duża liczba klatek bo zlamisz. A grać na 25 nie ma sensu bo tylko będziesz sobie ciśnienie podnosić.

CoD4:

No ja zamówiłem po przejściu demka w ten sam dzień. Byłem na bieżąco przed wyjściem demka z filmami na gametrailers i już wiedziałem, że będzie zajebistą gierką. Po spojrzeniu na gre po prostu gały mi wyszły, a najlepsze jest to że w ten sam dzień odebrałem swoje nowe dziecko na biurku, więc przesiadka z grafiki na 7800GTX na 8800 GTS była ogromna.
Także czekam na przesyłke piątkową CoD4 i ruszam. Single podobno trwa 4-5 godzin, więc bardzo krótki jest, ale po zapoznaniu się z klimatem gry ruszam do multi. Może założymy klanik CoD4 mmorpg.pl? :).

PostNapisane: 3 lis 2007, 21:58 
co do klanu jestem za ;)
btw przypomniał mi się jeden z plusów CoD, strzelanie przez ściany, płoty i inne przeszkody szczególnie fajne będzie to się sprawdzało w multiplayer, z tego co pamiętam to tego o dziwo nie ma w Crysis'ie

PostNapisane: 3 lis 2007, 22:10 
Myślę, że parę osób ze stałej ekipy mmo by na to poszło, zobaczymy po premierze.

PostNapisane: 3 lis 2007, 22:17 
CS, AA, Q - to sa gry pisane pod multi.

Crysis, CoD... watpie, czego Wy sie spodziewacie jak nie dopracowanego single?

PostNapisane: 3 lis 2007, 22:27 
No własnie o to chodzi, że CoD jest dopracowany w singlu, ale główny nacisk poszedł na Multi. Więc spodziewam się grywalności zajebistej.

AA grałem swego czasu trochę i największa rewolucja była jak wyszło Special Forces, później się zbłaźniła ta gierka i skończyłem na 29 Honor Ratingu.

PostNapisane: 3 lis 2007, 22:38 
szczerze mówiąc wątpie żeby multi w cod4 było fajne, podstawowa rzecz to te perki. to bedzie zmuszac do farmienia skilli. pewnie kupie ale wątpie żeby multi było fajne, a juz szczególnie watpie zeby udało się to zbalansować, nie widze też żadnej komunikacji głosowej (moze jest nie wiem)
co to za perk last stand np. co ja go zabije a on mi odda ?
demo ? dziś przeszedłem, nie ma paska zycia, fajnie wyglada ale singiel na mnie nie działa :har:

crysis ma fajnego cloaka (super sila, czy super szybkosc, niewidzialnowsc al apredator - dla wszystkich identyczne) który w multi może być dość ciekawy.

nie grałem w multi cod4 ale grałem w multi bete crysisa.

na dzisiaj przypominam sobie pro strzelanie w CSS i czekam na crysis, mam nadzieje że wyjdzie demo multi cod4 bo coś nie widze tam headshotów (nie lubie gier gdzie nie można zabić jednym strzałem w głowe - z normalnej broni nie np snajperki)
headszoty są bonusem dla ludzi ze skilem

ogólnie dla mnie grafa nie jest najważniejsza

PostNapisane: 3 lis 2007, 23:03 
Deshroom napisał(a):
szczerze mówiąc wątpie żeby multi w cod4 było fajne, podstawowa rzecz to te perki. to bedzie zmuszac do farmienia skilli. pewnie kupie ale wątpie żeby multi było fajne, a juz szczególnie watpie zeby udało się to zbalansować, nie widze też żadnej komunikacji głosowej (moze jest nie wiem)
co to za perk last stand np. co ja go zabije a on mi odda ?
demo ? dziś przeszedłem, nie ma paska zycia, fajnie wyglada ale singiel na mnie nie działa :har:

crysis ma fajnego cloaka (super sila, czy super szybkosc, niewidzialnowsc al apredator - dla wszystkich identyczne) który w multi może być dość ciekawy.

nie grałem w multi cod4 ale grałem w multi bete crysisa.

na dzisiaj przypominam sobie pro strzelanie w CSS i czekam na crysis, mam nadzieje że wyjdzie demo multi cod4 bo coś nie widze tam headshotów (nie lubie gier gdzie nie można zabić jednym strzałem w głowe - z normalnej broni nie np snajperki)
headszoty są bonusem dla ludzi ze skilem

ogólnie dla mnie grafa nie jest najważniejsza

grałeś w CoD 2? chyba nie, jest tam i komunikacja głosowa i headshoty (są we wszystkich częściach), paska w 2ce też nie było, natomiast był w 1ce i hp regenerowało się wtedy za pomocą apteczek które zostawały po zabitym graczu, w 2ce zrobili tak że hp się regeneruje, jak mocno oberwiesz ale jeszcze żyjesz to ekran robi ci się czerwony, słyszysz jak serce mocno bije i musisz gdzieś szybko spierniczyć aby się zregenerować aby móc dalej walczyć, jak wybuchnie obok ciebie granat ale ty dalej się trzymasz to jesteś lekko ogłuszony, obraz ci się rozmywa a ty wolniej chodzisz

Ostatnio edytowano 3 lis 2007, 23:05 przez Varenthin, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 3 lis 2007, 23:04 
Desh coś sceptycznie ostatnio patrzy widzę :). CoD4 pozamiata, zobaczysz Desh.

PostNapisane: 3 lis 2007, 23:09 
Sobtainer napisał(a):
Desh coś sceptycznie ostatnio patrzy widzę :). CoD4 pozamiata, zobaczysz Desh.
podaba mi się CS:S :P
kurde jacy ludzie tam grają, dzisiaj przyszedł na nauki chyba 10 latek i gadał jak nakręcony, przez godzine nikt go nie zbeształ - stare wygi miały straszna cierpliwość jak do dziecka. nikt nikogo nie opieprza nikt sie nie chwali skilem kurde jestem w szoku, nikt nie klnie. poprostu się gra.

wiesz ja strzelałem prawie 4 lata w pro składach (AAO) dla mnie sposób w jaki się zabija jest najważniejszy. reszta to dodatki :wink:
nie lubie cwaniactwa i gadżetów, lubie promowanie skila a nie mas (w znaczeniu każdy znajdzie fun)
lubie gry trudne które graczom słabym przynosza flustracje :wink:

ale fakt wybredny jestem.

4 lata AA:O, 2 lata WoW, teraz zobaczymy...

BTW: pewnie pogram w cod4 ale lubie gry (multi strzelanie) gdzie głównie chodzi o to żeby trafić w łeb

Ostatnio edytowano 3 lis 2007, 23:15 przez Deshroom, łącznie edytowano 1 raz
**

PostNapisane: 3 lis 2007, 23:13 
Może założymy klanik CoD4 mmorpg.pl?

pls don't. :<

PostNapisane: 3 lis 2007, 23:13 
:)

Czemu? Stare mmo pryki w CoD4, to będzie to 8) . Świeczka roballa jako LOGO imo.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 336 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Następna strona