wodny napisał(a):
Jakbym znał niemiecki to dawno miałbym robotę dzięki znajomego. Przeszkoliłaby mnie i robiłbym w dobrej firmie.
![:(](./images/smilies/icon_frown.gif)
No ja pracuję przez agencję. Tam normalnych warunków nie ma. Nie będę przytaczał pewnych punktów z umowy. Jedna wielka masakra.
Jebać filologię, trzeba było elektrykiem zostać. Serio mówię.
![:)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Macie satysfakcję ze swojej roboty? Pytanie kieruję do Mendola i innych starszych. Ciekawi mnie to. Ja poczucia satysfakcji doświadczyłem takiego większego chyba tylko w jednej robocie. Reszta to było robienie dla robienia.
W Łodzi z ang mozna z powodzeniem znalezc robote , wystarczy jezyk a IT Cie naucza
nie bedzie to IT jakies gornolotne ale zawsze , i jest jasno wytyczona sciezka kariery
jest to jednak robota w korpo z wszystkimi zaletami i wadami tego rozwiazania
jak wracam z pracy do domu to codziennie mijam jebitny budynek , prawie na wykonczeniu , juz oszklony
nawet sie nie bawili w jakies zaslony dymne , tylko napisali ze w tym miejscu bedzie robota dla 800 informatykow
glowe moge dac ze 3/4 to beda programisci javy + odpowiednie frameworki
duzo firm relokuje z Wawy do Łodzi bo taniej jest ogolnie
jak mrynar napisal , centra uslug w ktorych korpo outsourcuja pracownikow powstaje od groma , kasa nie taka zla
ja zarabiam porownywalnie co w krakowie ale koszty zycia mam dwa razy mniejsze , ergo : zostaje mi wiecej
jak sie nie boisz relokowac wodny to poszukaj wlasnie w takich miejscach , w korpo sie duzo mozna nauczyc bo zazwyczaj
maja dobry tech , a potem aplikujesz dalej wedle uznania , no chyba ze praca w korpo Ci nie przeszkadza
jak umiesz jave + hibernate , z javascript , jquery itd...to robote masz od reki , nawet z malym doswiadczeniem
programisci to najbardziej zmanierowana grupa pracownikow , sa najbardziej tez poszukiwani
idz do jakiegokolwiek korpo do dzialu R & D i pokaz im ze umiesz jave ....zastawia Ci drzwi zebys im nie spierdolil
i podsuna umowe pod nos
jest ich tak malo w relacji do pracy ktora na nich czeka ze szkoda gadac