MMORPG.pl https://mmorpg.pl/ |
||
Wasze ulubione potrawy https://mmorpg.pl/viewtopic.php?f=18&t=26800 |
Strona 10 z 11 |
Autor: | Quetzacotl [ 3 paź 2007, 22:05 ] |
Tytuł: | |
ugotowaliście kiedyś makaron w rozrobionym spirycie? mi się trafiło przez przypadek |
Autor: | tomugeen [ 3 paź 2007, 22:35 ] |
Tytuł: | |
Quetzacotl napisał(a): ugotowaliście kiedyś makaron w rozrobionym spirycie? mi się trafiło przez przypadek
Zupka cebulowa na rumie /flex |
Autor: | Escobar [ 3 paź 2007, 22:55 ] |
Tytuł: | |
Zychoo napisał(a): Mendol napisał(a): tbh wszystko jest dobre co sie samemu zrobi ;-p Mowisz tak, bo nie jadles mojego spaghetti. Ja bym chętnie skosztował tych wypocin troche smaka mi zrobiłeś o tej godzinie. BTW. Wczoraj miałem pierogi ruskie i z mięskiem - były idealnie wielkie i smaczne jak niebo by Mama |
Autor: | Pieszczoch [ 3 paź 2007, 22:55 ] |
Tytuł: | |
Ja dalem 1/4l ajerkoniaku (polalo sie za mocno ehh) do masy na Parfait Gateau alla % hehe To sralem w portki ze sie zwazy wszystko i wpizdu. A jednak po bitych 15min miksowania sie udalo, i upieklo sie nawet niezle. A zawartosc alkoholu to mialo powyzej 5% na bank. Czyli teoretycznie zakalec jak chuj - mowie ofc o calej masie. |
Autor: | CheGee [ 3 paź 2007, 23:33 ] |
Tytuł: | |
heh ja pamietam jak w wieku 14 la jak mamuska wyszla z chaty probowalem upiec piernik. Wszzystko bylo teoretycznie przygotowane i wielokrotnie patrzylem jak ona to robi. Niestety nie ywlapalem kilku szczegolow. Proszed do pieczenia dodalem po 5 minutach ciasta w piekarniku, zapomnialem obsypac blachy bulka by nie przywieralo no i zamiast kokaowego dodatku wsypalem czekloade w proszu . Jakby tego jeszcze bylo malo rozkrecilem piekarnik na maxa czego efektem bylo blyskawiczne ciasto w 15 minut. Fakt kolor byl ciemny, tylko ze zamiast brazowego czary Nastepne ciasta juz lepiej wychodzily ;] |
Autor: | Sucre [ 4 paź 2007, 00:16 ] |
Tytuł: | |
Ciasto z torebki łatwiej przyrządzić . Nie trzeba się chrzanić z proszkiem do pieczenia itd. Dodajesz tylko jajka, mleko, miksujesz, wlewasz ciasto do blachy wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą lub mąką i do piekarnika. Potem gotujesz polewę (również z torebki xD) i można wszamać . Fakt, że w smaku nie dorówna "domowemu" ale ujdzie w tłoku. |
Autor: | Default [ 4 paź 2007, 13:10 ] |
Tytuł: | |
Właśnie wcinam miodzio szarlotke by my mama. Oczywiście nie z torebki tylko domowa. |
Autor: | Sinistralis [ 4 paź 2007, 13:12 ] |
Tytuł: | |
gz |
Autor: | cFANiaKoZz [ 4 paź 2007, 13:56 ] |
Tytuł: | |
a ja gume zuje mmm |
Autor: | Default [ 4 paź 2007, 14:12 ] |
Tytuł: | |
Dobre na obiad |
Autor: | IPrexorI [ 4 paź 2007, 14:51 ] |
Tytuł: | |
Mirtul napisał(a): a ja dzisiaj jadlem spaghetti.
najlepsze jedzenie ever Mi też smakowało, ale po dwóch miesiącach we Włoszech już mi zbrzydło. Codziennie spaghetti z innym sosem. |
Autor: | Escobar [ 4 paź 2007, 15:39 ] |
Tytuł: | |
do tego ogóreczek kiszony... niebo. |
Autor: | Default [ 4 paź 2007, 15:41 ] |
Tytuł: | |
takie zakiszoniaki domowe mniam. Smlaec też może być. Najlepszy to jest w takiej karczmie jednej ale nie zdradze gdzie. |
Autor: | aLtar [ 4 paź 2007, 19:23 ] |
Tytuł: | |
Autor: | Mark24 [ 4 paź 2007, 19:37 ] |
Tytuł: | |
Default napisał(a): takie zakiszoniaki domowe mniam. Smlaec też może być. Najlepszy to jest w takiej karczmie jednej ale nie zdradze gdzie.
we Wrocławiu na rynku, ale to pewnie nie to bo tam wstęp od lat 18.. |
Autor: | Default [ 4 paź 2007, 20:03 ] |
Tytuł: | |
Bardzo śmieszne |
Autor: | Teo [ 4 paź 2007, 20:36 ] |
Tytuł: | |
Smazony boczek, duzo kminku, duzo tluszczu... mniam mniam, na zimno i na cieplo wspanialy. Kurczak pieczony z duza iloscia majeranku, ewentualnie z rozna ale podstawa to majeranek, swietna sprawa. |
Autor: | Duven [ 4 paź 2007, 20:39 ] |
Tytuł: | |
na urlopie codziennie jadlem "pieczen po bosmansku" - smazone, chude miesko + jabluszko pokrojone w plasterki i odsmazone, do tego zajebisty sosik... mniam, chociaz watpie czy w wawie tez by mi tak smakowalo |
Autor: | Highlander [ 4 paź 2007, 22:08 ] |
Tytuł: | |
co do spagetti... to po 2 latach studiow tez sie nudzi |
Autor: | Default [ 5 paź 2007, 20:45 ] |
Tytuł: | |
Przeżuć się na pizze |
Strona 10 z 11 | Strefa czasowa: UTC + 1 |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team |