Taunis napisał(a):
papiez byl czlonkiem mlodzieżowej organizacji nazistowskiej, uznanej po wojnie za zbrodniczą (jako młodzieżówka zbrodniczej NSDAP) - dla ciebie normalka, dla mnie dziwna sprawa.
a to z tatusiem ociera sie o prostacki ofens, no chyba ze traktujesz papieza jako swojego drugiego tatusia i wszelkie niepozytywne uwagi na jego temat odbierasz jako atak na swoja osobe. wtedy twoj prymitywizm jest zrozumiały.
Mnie po prostu meczy glupota niektorych ludzi.
Jesli ktos choc MINIMALNIE zna historie to powinien wiedziec, ze przynaleznosc do tej organizacji byla przymusowa.
Mozna sie bylo wylgac z tego tylko jesli sie np. nie mialo nogi.
Jesli papiez ma noge

, jest 78 letnim niemcem i ciagle zyje to znaczy ze byl w hitlerjugend. Nie jest to zreszta w zaden sposob ukrywane wiec robienie z tego jakiegos niesamowitego newsa jest manipulacja.
Przymitywna manipulacja.
Nie jestem osoba wierzaca co nie znaczy ze musze przytakiwac kazdemu kto nieudolnie probuje skompromitowac innego czlowieka za pomoca niedomowien, aluzji etc.
A to dokladnie ty robiles piszac "Nie twierdze że jest nazistą, albo antysemitą albo czymś takim, jednak mimo wszystko dziwna sprawa...".
To nie jest "dziwna sprawa" - to kawalek historii o ktorej ty najwyrazniej nie masz zadnego pojecia.