Mnie się ogólnie podobał epizod III Star Warsów. Może troszke się zawiodłem bo napaliłem się na ten film już dawno, ściągałem każdy możliwy trailer. Ale fakt faktem że w tym epizodzie jest wszystkiego co fan SW może oczekiwać pod dostatkiem. Czyli super, hiper reżyserowane walki na miecze świetlne - BZZZT. Zrealizowane z ogromnym rozrzutem walki statków kosmicznych. Wreszcie pojawiło się więcej scen ze znanymi CapShipami. No i oczywiście nie ma Happy Endu co dla mnie jest dużym plusem i potwierdza wartość Lucasa jako twórcy filmu i całej sagi.
Zgadzam się z wcześniejszymi opiniami że "stara" trylogia, czyli ep. IV, V, VI, była lepsza ale ostatnia odsłona SW nie odbiega dużo. Oczywiście gdyby nie wspaniale zrealizowane epizody IV+V+VI nie byłoby teraz całej monokultury Star Wars ale ep. II i teraz III podtrzymują klimat. Dla fana Gwiezdnej Sagi są nie lada gradką!
Nie będę się wypowiadał na temat ep. I bo był najsłabszy według mnie i wielu ludzi. Jakoś przerwa nie posłużyła dobrze Lucasowi, ale teraz na nasze szczęście rozkręcił się "chłopak".
Myśle że te negatywne recenzje (ponoć 2/10) były wynikiem przyćmienia umysłu autorów ciemną stroną mocy. Ale wiadomo liczy się większość a 8/10 recenzji epizodu III jest POZYTYWNA!
Nie mogę się doczekać jak dostane w łapki ep.III na DVD, słyszałem że premiera na DVD ma być dopiero na święta Bożego Narodzenia a nie zaraz po wakacjach
trochę długo. Ale zawsze można iść posiedzieć na "wypierdzianych" stołeczkach jeszcze raz i pooglądać SW w kinie
Tak swoją drogą ciekawe jak zmieni się moje i innych rozmówców zdanie po XX razy oglądanym filmie. Ja wybrałem się na premiere, chciałbym zobaczyć jeszcze kilka razy ten film i to przed wakacjami - jak to zrobić?
Wtedy może dopiero moje zdanie na temat filmu zmieni się na lepsze lub gorsze. Tak było w przypadku ep.II który mnie zawiódł za pierwszym razem, a potem oglądany był coraz lepszy i lepszy...
Dla mnie jako fana SW - epizod III to pozycja obowiązkowa!
MAY THE FORCE BE WITH YOU.
Pozdrawiam...