hm z tego co sie orientuje z praca w polsce powoli jest coraz lepiej, bez zlosliwosci mowie ze dobrym biznesem jest teraz zatrudnienie sie na budowie ;-p
ja co prawda mieszkam w lodzi i nie moge narzekac na zarobki chociaz gdyby nie to ze mieszkam z narzeczona i razem splacamy kredyt za mieszkanie + oplaty + zycie to pewnie musialbym rzucic palenie i przerzucic sie na kawe zbozowa.
tak czy inaczej coraz wiecej narzekan PRACODAWCOW slychac dookola odnosnie braku rak do pracy, kwestia tylko podejscia i umiejetnosci "sprzedania sie".
a jesli chodzi o informatykow i wyksztalcenie to pierdolenie o szopenie
za "tytul" na dobra sprawe dostajesz teraz dodatek.
ja bez papierow i w sumie nie spelniajac polowy wymagan firmy dostalem prace gdzie pozwolili mi sie "douczyc" i wysylaja na szkolenia/egzaminy.
i mam stala pensje co miesiac plus kase za kazdy projekt ktory zrealizuje.
papier jest potrzebny do banku.
agat zmus meza zeby zaczal sie w czyms specjalizowac bo inaczej dlugo nie pociagnie, "serwisant" to teraz w kazdym bloku jest bo niestety spoleczenstwo sie uczy i naprawa pc to juz nie te pieniedze co 8 lat temu.
ale jest duzo firm ktore nadal sie tym zajmuja i moze niech zglosi sie do kapscha ktory np zajmuje sie naprawa/serwisowaniem dell'a na terenie polski. niestety trzeba szukac pisac wysylac a na pewno sie cos znajdzie.