Sobtainer napisał(a):
To jest jakaś popierółka. Przełom w animacji! ok, ale gdzie? w którym miejscu jest przełom, bo na tych filmach zobaczyłem smętną grafikę, kwadratowe pnie drzew, ruszające się liście na wietrze nawet jak nie wieje bo w każdym miejscu ruszają się tak samo, i typowy consolowy interface, zwłaszcza jak koleś zaczął strzelać.
Kiedys były w modzie takie gierki, co myszką ruszałeś muszką i napierdalałeś, to chyba coś w ten deseń mi przypomina

.
Tak samo ja moge o Assassin Creed napisac ze na filmikach widze:
- totalny bezsens - koles zabija nozykami do rzucania wszystko z duzej odleglosci a na glowna ofiare skacze i zabija na ziemi... po co? moglby spokojnie zabic ja z dachu i reszte straznikow tez.
- Brak fizyki
- totalny brak inteligencji przciwnikow i to w czasie walki jak i w czasie poscigu - najlepszy jest moment jak koles wychodzi za naszym hero na dach po czym daje sie z niego po prostu zepchnac.
- Zupelnie nie widac "inteligencji tlumu" (jeden z features) no chyba ze chodzi o brak inteligencji 15 straznikow goniachych w kupce (smiesznie to wyglada) za Altairem i nie mogacych go dogonic. Mogliby sie chociaz SPROBOWAC rozdzielic.
- skok z kilkunastu metrow na woz z sianem i to dosc maly.
- Altair skacze nie jak nacpany haszyszem zabojca a raczej kojarzy mi sie ze Spidermanem (troszke przesadzili z dlugoscia skokow). W jednym momencie skacze na parapet okna (czy tam inny gzyms) pod dosc duzym katem i lapie sie go ladnie i prosciutko obiema rekami.
To po obejrzeniu tylko jednego filmiku. Chociarz z drugiej strony grafika ladna, animacja ladna, fabula zapowiada sie zajebiscie.
Pierwsza recenzja AC juz jest nie pamietam gdzie ale ocena to chyba 95% wiec gra jest OK, tak samo Uncharted w ktore gralem (Demo) i jest zajebiste a grafika i animacja naprawde kopie.