MMORPG.pl
https://mmorpg.pl/

Zjadł Bym Teraz
https://mmorpg.pl/viewtopic.php?f=18&t=40327
Strona 2 z 4

Autor:  Nefastus [ 4 lut 2012, 14:02 ]
Tytuł: 

A ja mam ochote na breakfast burrito.

Autor:  Dana [ 4 lut 2012, 14:04 ]
Tytuł: 

Obrazek

Autor:  Adhoc [ 4 lut 2012, 14:11 ]
Tytuł: 

niezly sylikon.. smakowy?

Autor:  revange [ 4 lut 2012, 20:45 ]
Tytuł: 

A ja tatar ktory mialem sobie wlasnie zrobic. Niestety zagladajac do lodowki uswiadomilem sobie, ze nie mam ogorkow na chacie :(

Autor:  Gleader [ 4 lut 2012, 22:09 ]
Tytuł: 

Strogonowa to bym opierdolił bardzo chętnie

Autor:  tomugeen [ 4 lut 2012, 23:04 ]
Tytuł: 

Pieszczoch napisał(a):
A kurwa tęsknię za głupimi pierogami i kompotem śliwkowym :/


Pierogi to chyba umiesz ulepic :F

Autor:  Huragan [ 5 lut 2012, 00:46 ]
Tytuł: 

Obrazek

Autor:  Pieszczoch [ 5 lut 2012, 00:56 ]
Tytuł: 

tomugeen napisał(a):
Pieszczoch napisał(a):
A kurwa tęsknię za głupimi pierogami i kompotem śliwkowym :/


Pierogi to chyba umiesz ulepic :F


Ta, ale już nie pracuje jako kucharz. Mówiłem w innym temacie, że kontroluje jakość vide: HACCP i ISO:22000, ACS

Czyli mi się po prostu nie chce.

Autor:  Highlander [ 5 lut 2012, 01:05 ]
Tytuł: 

czyli jestes taka magda gessler ;d

na studiach mialem pelno o hacapach, jakosci zywnosci, nie chce wiedziec wiecej ;)

Autor:  tomugeen [ 5 lut 2012, 10:31 ]
Tytuł: 

Pieszczoch napisał(a):
Ta, ale już nie pracuje jako kucharz. Mówiłem w innym temacie, że kontroluje jakość vide: HACCP i ISO:22000, ACS

Czyli mi się po prostu nie chce.


Wiem wiem, czyli dupa jestes. Za pierogami teskni a ciasta ulepic nie chce ;]

Autor:  Pieszczoch [ 5 lut 2012, 13:20 ]
Tytuł: 

Highlander napisał(a):
czyli jestes taka magda gessler ;d

na studiach mialem pelno o hacapach, jakosci zywnosci, nie chce wiedziec wiecej ;)


Phi, jakby ona weszła nam do kuchni z tymi kudłami bez żadnej czapki to by ją na kopach kucharze wylali ;) Gesslerowa to TV show, a w prawdziwej gastronomii poza dobrym jedzeniem i dekoracją sali jest także higiena.

Nie wiem jak to jest teraz w PL, ale tutaj to sprawdzamy temp dostaw, higienę dostawcy i jego samochodu (podchodzi to nawet pod BRC), tygodniowe testy bakteryjne oraz okresowe "legalizowanie" dań w laboratorium - ba nawet pudełko do pizzy musi mieć atest co roku.
Oczywiście cała ta szopa dla certyfikatu - jak go nie masz, to nie przyjdzie ci 1000 klientów w sobote ;P

EDIT: Nawet lodówki wzorcujemy tutaj i musimy mieć certyfikat zgodności.

@Tomu
Ok, ok, może inaczej. Chciałoby mi się gdyby tyle pierdolenia w mąką nie było ;)

Autor:  tomugeen [ 5 lut 2012, 13:36 ]
Tytuł: 

Pieszczoch napisał(a):
ale tutaj to sprawdzamy higienę dostawcy...


Rawr, kazda okazja dla szczocha dobra zeby pretekst do anala miec.

Autor:  Pieszczoch [ 5 lut 2012, 13:41 ]
Tytuł: 

tomugeen napisał(a):
Pieszczoch napisał(a):
ale tutaj to sprawdzamy higienę dostawcy...


Rawr, kazda okazja dla szczocha dobra zeby pretekst do anala miec.


Lateksy na ręce i proszę ze mną :>

Autor:  Highlander [ 5 lut 2012, 18:21 ]
Tytuł: 

znam subtelna roznice miedzy gesslerowa a bolszewikami z jakosci. :P Ja po tym wszystkim co sie ostatnio dzieje, typu ACTA i inne scierwa, to mam dosc wszelkich regulacji, zakazow, praw. Niektore ISO to chyba zostaly stworzone byleby poprzewracac papierki i zgarnac kase za konsulting ;p pierdyliard certyfikatow. A w transporcie to chyba niedlugo bedzie trzeba miec certyfikat by móc przejsc w ogóle obok ciężarówki... o prowadzeniu nie wspominajac...

Autor:  Havok [ 5 lut 2012, 18:41 ]
Tytuł: 

Te iso i haccapy to po cześcci kasa za konsulting + sposób na ograniczanie konkurencji. Nie masz kasy na certyfikaty nie możesz prowadzić działalności.

Autor:  Highlander [ 5 lut 2012, 18:45 ]
Tytuł: 

ta, a w motoryzacji cos w stylu "nie masz iso "cyferki" to nie mozesz byc naszym dostawca".

Pamietam mądre słowa "patrzymy na normy życiowo", bo inaczej dochodzi do absurdow. Ostatnio słyszałem, że jakościowcy kazali prowadzic ocene dostawcow dla Bumaru... sęk w tym, że w pewnym zakresie istnial tylko jeden dostawca.

Autor:  Pieszczoch [ 5 lut 2012, 21:15 ]
Tytuł: 

Nie wiem jak w innych branżach, ale w spożywczej i medycznej jest ogromna odpowiedzialność.
Dodam, że natura ludzka to upraszczanie sobie pracy, a jak uprościmy sobie za dużo to ktoś może wylądować w szpitalu.

Dlatego jakby ktoś wam zapodał 7 dniowe mięso przechowywane w temp powyżej 7 stopni i zasralibyście sobie mieszkanie, później idąc do lekarza dostalibyście zastrzyk niesterylną strzykawką to drama w TV.
Do tego czasu na ISO będziecie pluć oczywiście.

Autor:  Mendol [ 5 lut 2012, 22:01 ]
Tytuł: 

ktora knajpe w polsce stac na iso.

Autor:  tomugeen [ 5 lut 2012, 22:06 ]
Tytuł: 

Szczoch gada troche gotowymi tekstami jak po praniu mozgu na szkoleniu ;]
No ale prawda jest taka, ze bariera wejscia w biznes jest ogromna dla nowych lokali. A nie doczekamy sie duzej ilosci dobrych knajp majacych klientow jesli nie bedzie konkurencji.
Teraz zwykle jest albo syf z paczki albo drozyzna.

Autor:  Pieszczoch [ 5 lut 2012, 22:10 ]
Tytuł: 

Ale zapomnieliście o jednym.
ISO nie jest obowiązkowe, a HACCP to tylko przestrzeganie a nie certyfikacja.

Strona 2 z 4 Strefa czasowa: UTC + 1
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | Copyright © 2001-2012 MMORPG.pl Team