Caffrey napisał(a):
Kod:
[*]Imię: Zygmunt
[*]Wiek: przed 30
[*]Stanowisko (które chcecie, na jakim dobrze się czujecie): pan od mienia wyjebane - 30zł/h opier** się
Cytuj:
Mało wiesz, nie trzeba zakładać firmy by wydawać umowy. Zawsze możesz zawrzeć ugodę ze swym bankiem, iż zakładasz własną prywatną 'firmę' internetowo-domową i chcesz aby stale ze swojego rachunku przepływały gotówki na dane konta. Nie jest to problemem żadnym tym bardziej, że w 90% bankach internetowych możesz zrobić to paroma kliknięciami w internecie (oczywiście na stronie swojego banku). Działalność gospodarcza dotyczy jedynie osób chcących świadczyć usługi ludziom postronnym w kwestii umowa o pracę w danej branży. A powiedz mi jaka to jest branża? żadna. Nie mówiłem nic o umowie o pracy. Umowa będzie polegała na stale przelewanych pieniądzach na konta bankowe projektantów.
Hehehe.
Możesz zawierać umowy o dzieło. Natomiast nie istnieje coś takiego jak "ugoda z bankiem o założeniu prywatnej firmy" LOL.
Polecenie przelewu nie ma z tym nic wspólnego.
Działalność gospodarcza nie jest jednoznaczna z firmą. Można prowadzić firmę nie prowadząc działalności gospodarczej. Chociażby spółkę kapitałową.
Wygląda na weak trolling, bo takie nawerstwienie bzdur już dawno się tu nie pojawiło.