Sou napisał(a):
Chyba nie trzeba nikomu tlumaczyc ze jedna wersja wisty zjada 400mb ramu a inna 1gb zaraz po zainstalowaniu ?;]
Moze w koncu napiszecie jakie macie KONKRETNIE systemy i jakie kompy;)
mnie trzeba bo nie wiem jaka vista żre 1gb ramu, ja mam Ultimate i jest około 500MB
nie raz już pisałem jakiego mam kompa, odnosnie ramu task manager XP kłamie że uzywa około 200-300MB ramu, a Vista pokazuje prawde że używa około 500-700 MB. nie bede tego udowadniał ale XP zaniża wartość używanego ramu i przy 2 GB jak odpalisz gre i xp bez swapa to jak gra zajmie 1.4gb to skończy sie ram fizyczny i zacznie powiekaszać swapa albo sie coś wywali
odnośnie nadchodzących poprawek:
".... We wnioskach, którymi zespół exo.performance.network podzielił się na łamach swojego bloga przeczytać można, że w kwestii wydajności mimo zapewnień o dokonaniu przez Microsoft sporych prac w tym zakresie, Service Pack 1 dla Visty praktycznie niczego nie zmieni. Jeśli więc ktoś wiązał z nim jakieś nadzieje, czas chyba pogodzić się z rzeczywistością."
odnosnie kompa:
AMD Athlon 64 X2 6000+ (Socket AM2)
Microstar K9N SLI Platinium (nForce 570 SLI)
PDP Patriot Dual LLK 2x 1GB DDR2 EPP 800MHz CL4
GeForce 8800 GTS EVGA 320MB TV & 2x DVI (PCI-E) SuperClocked
WD Caviar SE-16 500 GB WD5000AAKS 16MB cache SATA-II
Scythe Ninja
Scythe Kama Bay
CORSAIR CMPSU-520HX (520W)
Enlight EN-4105 (MidiTower)
22" Hyundai N220Wd (1680x1050)
Windows Vista x86 Ultimate
nVIDIA ForceWare Drivers for Windows Vista (32-bit) 163.75
@Sob
zrób co chcesz tylko nie wypisuj jakiś chorych teorii, kup sobie albo nie kupuj ale nie pisz że masz Viste i musisz mieć 4GB żeby Ci nie muliło kompa bo kolega pracuje w sklepie od 10 lat